BMW: Γιορτάζει τα 100 χρόνια της Motorrad με δύο limited edition χρωμιομένες μοτοσικλέτες

Η 100ή επέτειος της BMW Motorrad λάμπει με δύο μοτοσικλέτες γεμάτες χρώμιο. Οι ειδικές επετειακές εκδόσεις των μοντέλων BMW R nineT και R 18 διαθέτουν αποκλειστικές αισθητικές βελτιώσεις αλλά και πρόσθετες οδηγικές ανέσεις.
BMW: Γιορτάζει τα 100 χρόνια της Motorrad με δύο limited edition χρωμιομένες μοτοσικλέτες

Το 1923, η BMW Motorrad -το τμήμα μοτοσικλετών της γερμανικής φίρμας- ξεκίνησε τη ζωή της στην άκρη του αεροδρομίου Oberwiesenfeld του Μονάχου, ακριβώς δίπλα στο κύριο εργοστάσιο της BMW που κατασκεύαζε κινητήρες αεροπλάνων.

Διαβάστε ακόμα: Chrome Edition - Η Triumph αποθεώνει τον custom χαρακτήρα της με 10 χρωμιομένες μοτοσικλέτες

Φυσικά σήμερα, το συγκεκριμένο τμήμα απέχει παρασάγγας από αυτές τις ταπεινές πρώτες μέρες. Ως είθισται, ένας αιώνας λειτουργίας αποτελεί ορόσημο για κάθε τι, όταν όμως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσικλετών στον κόσμο, οι εορτασμοί δικαιολογείται να γίνουν λίγο πιο φανταχτεροί.

Η BMW Motorrad παρέμεινε σταθερή στην αγάπη της για τον δικύλινδρο κινητήρα boxer, και έτσι πήρε δύο μοντέλα —το R nineT και το R 18 cruiser— και τους χάρισε ένα ειδικό επετειακό λίφτινγκ για τον ένα αιώνα ζωής της.

R nineT 100 Years Edition

Με τιμή από 24.220 ευρώ, το R nineT 100 Years των 109 ίππων διατηρεί τον αερόψυκτο κινητήρα 1.170 cc από τις άλλες τέσσερις εκδόσεις της οικογένειας R nineT, αν και έχει λάβει σημαντικές αισθητικές αναβαθμίσεις που επικεντρώνονται στο χρώμα και το χρώμιο.

Εικόνα

Τα αποκλειστικά φινιρίσματα βαφής, μαζί με τις επιφάνειες χρωμίου, είναι συνηθισμένα στη γκάμα μοτοσικλετών της BMW από την πρώτη μέρα, με μηχανές όπως η BMW R 75/5 (σπορ επιχρωμιωμένες πλευρές ρεζερβουάρ και πλαϊνά καλύμματα) να έχουν γίνει εμβληματικές στους κύκλους των αναβατών της BMW.

Χρησιμοποιώντας ένα απαγορευμένο πλέον χρώμα με βάση διαλύτες, ήταν σχετικά εύκολο να δημιουργηθούν εντυπωσιακά περίπλοκοι χρωματικοί συνδυασμοί και σχέδια χρωμίου στο παρελθόν. Ωστόσο, οι εκδόσεις 100 ετών των R nineT και R18 χρησιμοποιούν χρώμα χωρίς διαλύτες και Chromium III συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Εικόνα

Με το όνομα Classic Chrome, το αποτέλεσμα είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία χρωμίωσης που περιλαμβάνει πολλαπλά βήματα και λουτρά ηλεκτρολυτικής επιμετάλλωσης όπου εφαρμόζονται στρώματα χαλκού, νικελίου και, τελικά, χρωμίου.

Τέλος, το ολοκληρωμένο επιχρωμιωμένο κομμάτι, είτε είναι ντεπόζιτο είτε μονάδα καθίσματος, βάφεται σε πολλές στρώσεις, με μια τελική διαφανή στρώση που καλύπτει το έργο.

Όπως θα περίμενε κανείς, αυτή η διαδικασία απαιτεί πολύ κόπο, αλλά η τελική εικόνα είναι μια εντυπωσιακή βελτίωση στα βασικά R nineT και R 18.

Το ρεζερβουάρ και το κάλυμμα του πίσω καθίσματος του R nineT επωφελήθηκαν επίσης από την εφαρμογή αυτού του Classic Chrome και είναι φινιρισμένα με λευκές διπλές ρίγες, επιγονατίδες και σήμα 100 Years.

Η γυαλιστερή-μαύρη βαφή έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στους σωλήνες του πιρουνιού και στις εισαγωγές των κυλινδροκεφαλών. Το R nineT διαθέτει επιπλέον διάφορα εξαρτήματα Option 719, συμπεριλαμβανομένων μαύρων τροχών, φρεζαρισμένων καλυμμάτων κυλινδροκεφαλής, ρυθμιζόμενα γκριπ και μαρσπιέ οδηγού-συνοδηγού.

Η έκδοση 100 Years περιλαμβάνει επίσης προσαρμοζόμενο προβολέα στροφής, θερμαινόμενα γκριπ, λειτουργίες cruise control και Riding Modes Pro.

BMW R 18 100 Years Edition

Με τιμή 28.990 ευρώ, το R 18 100 Years των 91 ίππων επωφελείται από μεγάλο μέρος της τεχνολογίας που εφαρμόζεται στο αναμνηστικό R nineT, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του Classic Chrome με άφθονα επίπεδα σε όλη τη σχεδίαση.

Εικόνα

Η μαύρη μπογιά απλώνεται στον κινητήρα boxer 1.802 cc, στο περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων και στον πίσω άξονα.

Με το όνομα Avus Black, αποτελεί παραπομπή της BMW στη θρυλική —και θανατηφόρα— πίστα AVUS (Automobil-Verkehrs- und Übungsstraße) μήκους 12 μιλίων που διέσχιζε το δάσος Grunewald, δυτικά του Βερολίνου, και χαρακτηριζόταν από μια γιγάντια κλίση 43 μοιρών.

Εικόνα

Ήταν η πιο απότομη πίστα που κατασκευάστηκε ποτέ με μηδενική προστασία στο επάνω τμήμα της, κάτι που σημαίνει ότι οποιοδήποτε λάθος εκεί ήταν μοιραίο.

Οι Σλοβένοι ειδικοί της εξάτμισης στο Akrapovič έχουν επίσης προσκληθεί στο πάρτι R 18 100 Years, παρέχοντας στον πίσω σιγαστήρα διάτρητη επένδυση της εξάτμισης σε σχήμα λογότυπου BMW.

Τα δύο limited edition μοντέλα, BMW R nineT 100 Years και R 18 100 Years, θα κυκλοφορήσουν στους αντιπροσώπους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ελληνικό ιστότοπο της BMW.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ