Airbnb: Τώρα μπορείτε να μείνετε στο αυθεντικό σπίτι των Χόμπιτ στη Νέα Ζηλανδία με 6 ευρώ τη βραδιά

Για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας από τις τρείς ταινίες «Χόμπιτ», το Hobbiton Movie Set συνεργάζεται με την Airbnb για να προσφέρει στους θαυμαστές κάτι νέο: μια ευκαιρία διαμονής στο The Millhouse του «Χόμπιτον», του χωριού των Χόμπιτ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Airbnb: Τώρα μπορείτε να μείνετε στο αυθεντικό σπίτι των Χόμπιτ στη Νέα Ζηλανδία με 6 ευρώ τη βραδιά

Το 1998, οι ανιχνευτές τοποθεσιών του σκηνοθέτη σερ Πίτερ Τζάκσον, ψάχνοντας να βρουν το ιδανικό μέρος για να αποτελέσει το σκηνικό για το Σάιρ, την πατρίδα των Χόμπιτ στην ταινία φαντασίας «The Lord of the Rings», έφτασαν στους καταπράσινους λόφους του Γουαϊκάτο στη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε ακόμα: OMG! Fund - H Airbnb χρηματοδοτεί με 10 εκατ. δολάρια την κατασκευή περίεργων σπιτιών σε όλο τον κόσμο

Μέσα σε μια φάρμα 2.500 στρεμμάτων, βρήκαν κάτι που έμοιαζε πολύ με αυτό που ο J.R.R Tolkien περιέγραφε στα βιβλία του ως «Σάιρ». Η τοποθεσία ήταν μαγευτική και ανέγγιχτη από τον σύγχρονο πολιτισμό.

Χωρίς να διακόπτεται από καλώδια ηλεκτρισμού, κτίρια ή δρόμους, αυτό το μικρό τμήμα της φάρμας της οικογένειας Αλεξάντερ επέτρεψε στον Τζάκσον να δημιουργήσει έναν καθηλωτικό κόσμο για την παραγωγή του «The Lord Of The Rings».

Εικόνα

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης προσέγγισε την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, ελπίζοντας να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση για το έργο του, γνωρίζοντας τις θετικές συνέπειες που θα είχαν οι ταινίες του στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Εικόνα

Παρόλο που οι κυβερνητικοί προϋπολογισμοί ήταν ήδη δεσμευμένοι για το έτος, οι αρχές αναγνώρισαν ότι ο Τζάκσον είχε δίκιο. Έτσι, του αντιπρότειναν τη συνδρομή του στρατού της Νέας Ζηλανδίας στη δημιουργία δρόμων, που θα επέτρεπαν την πρόσβαση στα κινηματογραφικά συνεργεία.

Ακολούθησε η κατασκευή 39 προσωρινών υπόσκαφων κατοικιών «Χόμπιτ» οι οποίες απλώθηκαν στους καταπράσινους λόφους της φάρμας. Το Σάιρ είχε έρθει στη ζωή.

Εικόνα

Όταν τα γυρίσματα των ταινιών ολοκληρώθηκαν, ξεκίνησε η κατεδάφιση του σετ, ωστόσο, οι 17 από τις προσόψεις των σπιτιών των Χόμπιτ παρέμειναν ως αξιοθέατα για τις ξεναγήσεις που θα ξεκινούσαν το 2002.

Εικόνα

Χρόνια αργότερα, το 2009, ο Τζάκσον επέστρεψε στο «Χόμπιτον» για να ξεκινήσει την παραγωγή της επόμενης τριλογίας ταινιών «Χόμπιτ». Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο σκηνοθέτης ήθελε να το κάνει σωστά, χτίζοντας ένα μόνιμο χωριό, ώστε να μπορεί να χρησιμεύσει ως πόλος έλξης τουριστών τα επόμενα χρόνια.

Μια αναπάντεχη ευκαιρία διαμονής στο «Χόμπιτον»

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας από τις τρείς ταινίες «Χόμπιτ», το «Χόμπιτον» είναι ο κορυφαίος προορισμός για κάθε τουρίστα που ταξιδεύει στη Νέα Ζηλανδία.

Εικόνα

Συγκεντρώνοντας κατά μέσο όρο 600.000 επισκέψεις ετησίως (πριν την πανδημία του κορονοϊού), το αξιοθέατο λειτουργεί με 160 άτομα προσωπικό, όλοι εκ των οποίων είναι εξαιρετικά ενημερωμένοι για το σύμπαν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Καταλαμβάνοντας περίπου το 1% της γης στην ιδιοκτησία, το «Χόμπιτον» έχει ζωντανέψει μια φαντασίωση που αφήνει με το στόμα ανοιχτό φανατικούς και μη του αριστουργήματος του J.R.R Tolkien.

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο, το Hobbiton Movie Set συνεργάζεται με την Airbnb για να προσφέρει στους θαυμαστές κάτι νέο: μια ευκαιρία διαμονής στο The Millhouse του «Χόμπιτον».

Εικόνα

Στην άκρη μιας λίμνης απέναντι από τον «Πράσινο Δράκο», οι επισκέπτες έχουν τώρα την ευκαιρία να κλείσουν μια διανυκτέρευση στη Μέση Γη.

Εικόνα

Σε αντίθεση με τις «Τρύπες» των Χόμπιτ που είναι διάσπαρτες στους λόφους του «Χόμπιτον», το The Millhouse είναι χτισμένο σε διαστάσεις αρκετά μεγάλες για έναν κανονικό άνθρωπο, χωρίς να στερείται τη γοητεία του σπιτιού ενός Χόμπιτ.

Εικόνα

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, καλωσορίσαμε εκατομμύρια παθιασμένους θαυμαστές στο Hobbiton Movie Set, αλλά ποτέ πριν κανείς δεν είχε την ευκαιρία να περάσει μια νύχτα στη Μέση Γη. Χαίρομαι που μοιράζομαι την ομορφιά της φάρμας της οικογένειάς μου και είμαι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενώ αυτήν την εμβληματική τοποθεσία στο Airbnb για θαυμαστές από όλο τον κόσμο» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της φάρμας, Ράσελ Αλεξάντερ.

Εικόνα

Με δύο υπνοδωμάτια, ένα τζάκι για να χαλαρώσετε και να διαβάσετε λίγο Tolkein, και μια γωνιά γραφής που μοιάζει με εκείνη που καθόταν ο Μπίλμπο Μπάγκινς, το The Millhouse είναι το απόλυτο μέρος για διακοπές φαντασίας.

Εικόνα

Με τη βοήθεια της Airbnb, ο Ράσελ Αλεξάντερ προσφέρει τρεις μεμονωμένες διανυκτερεύσεις για έως και τέσσερις επισκέπτες με 10 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (6 ευρώ περίπου) ανά διανυκτέρευση, αποτίοντας φόρο τιμής στη 10η επέτειο της ταινίας «The Hobbit: An Unexpected Journey».

Πώς να κάνετε κράτηση στο Airbnb

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μία από τις τρεις διανυκτερεύσεις την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. τοπική ώρα στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Airbnb. Οι διανυκτερεύσεις αφορούν στις ημερομηνίες 2 – 4 Μαρτίου, 9 – 11 Μαρτίου και 16 – 18 Μαρτίου 2023.

Για να ζητήσουν κράτηση, οι επισκέπτες πρέπει να έχουν επαληθευμένο προφίλ Airbnb, ιστορικό θετικών κριτικών και να είναι ηλικίας 18+. Η μέγιστη χωρητικότητα είναι τέσσερα άτομα. Έχουν διαμορφωθεί δύο υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα διαθέτει queen size κρεβάτι και το άλλο δύο μεγάλα μονά.

Εικόνα

Οι επισκέπτες είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά τους από και προς το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ παρέχεται μεταφορά με αυτοκίνητο μετ' επιστροφής για το διάρκειας δύο ωρών ταξίδι μεταξύ του αεροδρομίου και της ιδιοκτησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ