Τζο Κόκερ: Το αγγλικό κάστρο που έχτισε στην καρδιά των ΗΠΑ πωλείται τώρα για 18 εκατ. δολάρια

Το ράντσο «Mad Dog Ranch» που έχτισε ο αείμνηστος Βρετανός ρόκερ, Τζο Κόκερ, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, πωλείται μέσω Sotheby’s για 18 εκατ. δολάρια. Το ακίνητο των 316 στρεμμάτων εμπνέεται από τα κτήματα του αγγλικού οίκου των Τιούντορ και φυσικά διαθέτει ένα πολυτελές κάστρο 1.475 τετραγωνικών μέτρων.
Τζο Κόκερ: Το αγγλικό κάστρο που έχτισε στην καρδιά των ΗΠΑ πωλείται τώρα για 18 εκατ. δολάρια

Ένα ακίνητο 316 στρεμμάτων στο Κολοράντο που κάποτε ανήκε στον αείμνηστο θρύλο της ροκ μουσικής, Τζο Κόκερ, μόλις έβαλε πωλητήριο για 18 εκατ. δολάρια, μέσω του οίκου Sotheby’s. Το ράντσο με τη χαρακτηριστική ονομασία «Mad Dog Ranch», εμπνέεται από τα κτήματα του αγγλικού οίκου των Τιούντορ και διαθέτει φυσικά ένα τεράστιο πολυτελές αρχοντικό.

Διαβάστε ακόμα: Στιβ ΜακΚουίν - Το παραθαλάσσιο καταφύγιο του «βασιλιά του cool» στο Μαλιμπού μόλις βγήκε στην αγορά για 17 εκατ. δολάρια

Το κτήμα του Βρετανού ρόκερ βρίσκεται στη γραφική κοιλάδα North Fork. Το αρχοντικό και ο ξενώνας των 1.475 τετραγωνικών μέτρων κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία το 1994 από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Τζον Ντ. Κέλεϊ για τον Κόκερ και τη σύζυγό του.

Εικόνα

Συνολικά, το πολυτελές κτίριο περιλαμβάνει 15 κρεβατοκάμαρες και 15 μπάνια, γεγονός που δικαιολογεί ίσως την υψηλή τιμή του. Το ράντσο συνοδεύεται ακόμη και από την εκτενή συλλογή έργων τέχνης και βιβλίων του Κόκερ (πέθανε το 2014 σε ηλικία 70 ετών), καθώς και ένα ιστορικό τραπέζι μπιλιάρδου που κάποτε ανήκε στον βασιλιά Εδουάρδο VII.

Εικόνα

«Αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο σπίτι στο οποίο έχω μπει ποτέ και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ασυμβίβαστη», αναφέρει στο Forbes ο μεσίτης Νταν Ντόκρεϊ ο οποίος έχει αναλάβει την πώληση για λογαριασμό του Sotheby's International Realty.

Εικόνα

«Βρίσκεται στην πιο γαλήνια και αποκλειστική τοποθεσία στα βουνά West Elk και δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν αυτό. Το σπίτι διαθέτει πολυτέλεια πέρα από τις προσδοκίες και όμως εξακολουθείς να αισθάνεσαι άνετα και ανεπιτήδευτα στους χώρους του. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός οράματος και δραματικού περιβάλλοντος», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Ντόκρεϊ.

Εικόνα

Η επιβλητική κύρια κατοικία προσφέρει επτά σουίτες, 10 μπάνια και τέσσερα μπουντουάρ. Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών της είναι μια τεράστια βεράντα που εκτείνεται σε όλο το μήκος του σπιτιού με αίθρια, καθιστικά και υπαίθρια τζάκια.

Εικόνα

Μεγάλες αίθουσες είναι διάσπαρτες στο εσωτερικό της έπαυλης. Το σαλόνι, η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, η επίσημη τραπεζαρία, η άνετη βιβλιοθήκη και ο χώρος μπιλιάρδου είναι τα σημεία αναφοράς τους σπιτιού. Παντού κυριαρχούν οι ρουστίκ λεπτομέρειες, όπως ψηλές θολωτές οροφές, φαρδιές σκάλες και πέτρινα τζάκια.

Εικόνα

Οι χώροι που περιβάλλουν το κάστρο είναι εξίσου επιβλητικοί. Απέραντοι κήποι, 60 στρέμματα αρδευόμενοι βοσκότοποι, στάβλοι για άλογα και διπλές νεροτσουλήθρες σε μέγεθος πάρκου ψυχαγωγίας που οδηγούν σε μια μεγάλη λίμνη για κολύμπι συμπληρώνουν τη μεγαλοπρέπεια του κτήματος.

Εικόνα

Υπάρχουν επίσης μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας που διατρέχουν όλη την ιδιοκτησία, ενώ ολόκληρο το κτήμα περιβάλλεται από εθνικό δάσος.

Εικόνα

Το αν ο Κόκερ εμπνεύστηκε κάποιο από τα διάσημα τραγούδια του στη συγκεκριμένη έπαυλη παραμένει άγνωστο. Από την άλλη, με τα προσωπικά αντικείμενα του θρυλικού ρόκερ διάχυτα στο χώρο, σίγουρα ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας θα μπει στον πειρασμό να τραγουδήσει «You are so beautiful, to me».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ