Κάνιε Γουέστ: Χρωστάει φόρους 50 εκατ. δολαρίων - Η αμερικανική εφορία πάγωσε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς του

Κάνιε Γουέστ: Χρωστάει φόρους 50 εκατ. δολαρίων - Η αμερικανική εφορία πάγωσε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς του

Οι αναποδιές δεν φαίνονται να έχουν τέλος για τον πρώην σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουέστ. Ο ράπερ, ο οποίος έχει αλλάξει το όνομά του σε Ye, έκανε μια νέα αποκάλυψη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η αμερικανική εφορία (IRA) έχει δεσμεύσει τέσσερις από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς επειδή δεν έχει πληρώσει φόρους ύψους 50 εκατ. δολαρίων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Κριστιάνο Ρονάλντο - O άνεργος ποδοσφαιριστής δίνει δουλειά-όνειρο με τρομερούς μισθούς στους υπαλλήλους του

Ο Ye αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στο podcast του Τιμ Πουλ «Timcast IRL», με αφορμή τα τελευταία αντισημιτικά σχόλια του ράπερ σχετικά με τον υποτιθέμενο έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τους Εβραίους.

Ο Γουεστ εμφανίστηκε στο podcast μαζί με τον εθνικιστή Νίκολας Φουέντες και την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης Μάιλο Γιαννόπουλος, ο οποίος τώρα εργάζεται για την προεδρική εκστρατεία του Ye.

Να σημειωθεί ότι οι Φουέντες και Ye δείπνησαν την περασμένη εβδομάδα με τον Ντόναλντ Τραμπ στην κατοικία του πρώην προέδρου «Mar-a-Lago» στο Palm Beach, προκαλώντας ποικίλα αρνητικά σχόλια.

Πριν από το επίμαχο μέρος της συνέντευξης, ο Ye, ο οποίος εμφανίστηκε στο podcast για να προωθήσει την προεδρική του εκστρατεία το 2024, αναφέρθηκε στα οικονομικά του. Όπως αποκάλυψε σε απλή γλώσσα, «οικονομικοί άνθρωποι» του είπαν ότι «θα πρέπει να πληρώσει πολλούς φόρους».

«Κυριολεκτικά ανακάλυψα ότι προσπαθούσαν να με βάλουν στη φυλακή σήμερα το πρωί», είπε ο Ye. «Έμαθα, ωστόσο, ότι τελικά πάγωσαν 75 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις από τους λογαριασμούς μου. Μου πήρε περίπου έξι ώρες για να μάθω τι σήμαινε το “πολλούς φόρους”. Λοιπόν, ήταν περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ye αναγνώρισε ότι «προφανώς δεν είναι ο πιο καταρτισμένος οικονομικά άνθρωπος στον πλανήτη». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ζήτησε εξηγήσεις από «διαφορετικούς οικονομικούς διευθυντές των επιχειρήσεών του» για το εάν όντως φοροδιαφεύγει.

«Πλέον θα μάθω πραγματικά πώς να διευθύνω μια εταιρεία. Θα μάθω πώς να μετράω, πραγματικά», σχολίασε στη συνέχεια ο Ye.«Είναι σαν να μην ήξερα καν πού να βάλω τα χρήματα».

Είναι γεγονός ότι τα κατορθώματα του πρώην συζύγου της Κιμ Καρντάσιαν έχουν προκαλέσει αρκετή αρνητική δημοσιότητα τους τελευταίους δύο μήνες, κάτι που του στοίχισε επικερδείς συνεργασίες με κορυφαίες φίρμες, όπως η adidas και η GAP.

Η adidas, η οποία συνεργάστηκε με τον Ye για τα Yeezy –τη σειρά ενδυμάτων και sneakers του ράπερ- ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς ότι ο Ye έδειξε πορνογραφικό υλικό στο προσωπικό.

Η γερμανική φίρμα αθλητικών ειδών διέκοψε τους δεσμούς της με τον Ye τον περασμένο μήνα, έπειτα από αντισημιτικά σχόλια του ράπερ στα social media. Η GAP, που επίσης συνεργαζόταν σε σειρά ρούχων με τον Ye, έπραξε το ίδιο στον απόηχο των εμπρηστικών του δηλώσεων.

Μάλιστα, οι δύο εταιρείες κατηγορήθηκαν δριμύτατα για καθυστέρηση στην απόφασή τους να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον πρώην δισεκατομμυριούχο, κυρίως λόγω του κέρδους. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, τα παπούτσια με την επωνυμία Ye απέφεραν πέρυσι σχεδόν 2 δισ. δολάρια σε πωλήσεις για την adidas.

Εικόνα

Πάντως, η απομάκρυνση του Ye από Gap και adidas, είχαν ως συνέπεια τη δραματική μείωση των εισοδημάτων του. Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή του περιουσία συρρικνώθηκε από 2 δισ. δολάρια στα 400 εκατ. δολάρια περίπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ