Τιτανικός: Το ρολόι τσέπης του ταχυδρομικού υπαλλήλου του πλοίου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 98.000 λίρες

Παγωμένο στο χρόνο και χαραγμένο στη μνήμη. Ένα ρολόι τσέπης που ανήκε σε ταχυδρομικό υπάλληλο του «Τιτανικού» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 98.000 λίρες.
Τιτανικός: Το ρολόι τσέπης του ταχυδρομικού υπαλλήλου του πλοίου πουλήθηκε σε δημοπρασία για 98.000 λίρες

Ο χρόνος και η παλίρροια δεν περιμένουν κανέναν, λέει ένα παλιό ρητό. Στην περίπτωση του Όσκαρ Γούντι, ενός ταχυδρομικού υπαλλήλου στο πλοίο «RMS Titanic», ο χρόνος σταμάτησε στις 15 Απριλίου του 1912, όταν εκείνος, μαζί με 1.520 άλλους επιβάτες, βρήκαν το θάνατο στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Διαβάστε ακόμα: Στιβ Τζομπς - Κάποιος πλήρωσε 218.000 δολάρια σε δημοπρασία για τα φθαρμένα σανδάλια Birkenstock του Στιβ Τζομπς

Εκατόν δέκα χρόνια αργότερα, το επιχρυσωμένο ρολόι τσέπης που βρέθηκε στο σώμα του μέλους του πληρώματος πουλήθηκε για 98.000 λίρες. Η τελευταία φορά που το ρολόι λειτούργησε ήταν το μοιραίο ανοιξιάτικο πρωινό, όταν ο «Τιτανικός» χτύπησε ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το BBC, το vintage ρολόι ανασύρθηκε από τον ωκεανό και επέστρεψε στη σύζυγο του Γούντι, Λέιλα, τον επόμενο μήνα μετά το τραγικό συμβάν. Μάλιστα, ο Όσκαρ Γούντι είχε γιορτάσει τα 44α γενέθλιά του στο πλοίο.

Το ρολόι τσέπης με σπασμένο τζάμι και χαμένους δείκτες λεπτών και δευτερολέπτων δημοπρατήθηκε από τον οίκο Henry Aldridge & Son στο Devizes. Παρά το γεγονός ότι η ηλικία του μετράει περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, ένα αχνό αποτύπωμα χεριού είναι ορατό μεταξύ των αριθμών 4 και 5.

Ο οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge & Son είναι γνωστός για την πώληση αναμνηστικών από τον «Τιτανικό». Ανάμεσα στις πωλήσεις που έχουν διενεργήσει είναι ένα μενού πρώτης θέσης τυπωμένο σε επιστολόχαρτο της White Star Line (πωλήθηκε για σχεδόν 60.000 δολάρια) και μια λίστα με επιβάτες πρώτης θέσης που ανήκε στον επαγγελματία τζογαδόρο Τζορτζ Μπέρετον, η οποία κόστισε περισσότερα από 48.000 δολάρια.

Εικόνα
Ο άτυχος ιδιοκτήτης του ρολογιού, Όσκαρ Γούντι (Πηγή: Henry Aldridge & Son)

Ο Άντριου Όλντριτζ, δημοπράτης τέταρτης γενιάς για τη Henry Aldridge & Son, ανέφερε στη Mirror: «Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο εμβληματικά και σημαντικά αντικείμενα των αναμνηστικών του “Τιτανικού” που προσφέρθηκαν σε δημοπρασία τα τελευταία χρόνια. Είναι μια μικρογραφία του χρόνου. Όταν σταμάτησε να λειτουργεί το ρολόι, την ίδια στιγμή χάθηκε και το πλοίο. Από τότε σηματοδότησε το τέλος μιας ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ