Σε δημοπρασία η πρώτη εργοστασιακή μαύρη ματ Ferrari Enzo - Ανήκε στη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι

Ένα από τα 400 μοντέλα Ferrari Enzo που παράχθηκαν, αλλά και η πρώτη μαύρη ματ Ferrari που βγήκε ποτέ απευθείας από το εργοστάσιο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's. Το supercar των 651 ίππων ανήκε στη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι, διαμορφώθηκε το καλοκαίρι του 2004 και ο μετρητής του έχει σταματήσει στα 5.730 χλμ.
Σε δημοπρασία η πρώτη εργοστασιακή μαύρη ματ Ferrari Enzo - Ανήκε στη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι

Προτού η Ferrari προσφέρει στους σημερινούς ιδιοκτήτες την ευκαιρία να προσαρμόσουν τα αυτοκίνητά τους, οι χρωματικές επιλογές στα εργοστασιακά μοντέλα ήταν αρκετά περιορισμένες. Πολύ σπάνια θα συναντούσε κανείς μια Ferrari που να παρέκλινε από τη χρωματική παλέτα του Μαρανέλο, εκτός φυσικά κι αν ήταν παραγγελία για κάποιον «εξαιρετικό» πελάτη.

Διαβάστε ακόμα: Lamborghini vs Ferrari - Η έχθρα δύο κολοσσών στην ταινία «Lamborghini: The Man Behind The Legend»

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτός ο «εξαιρετικός» πελάτης έτυχε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μπρουνέι, της οποίας ο αυτοκίνητος στόλος της είναι τόσο τεράστιος που χάνει κανείς το λογαριασμό.

Εικόνα

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκλεκτικός συλλέκτης όχι μόνο απέκτησε ένα από τα 400 μοντέλα Enzo που παράχθηκαν, αλλά και την πρώτη μαύρη ματ Ferrari απευθείας από το εργοστάσιο. Σήμερα, αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's.

Εικόνα

Φυσικά, αυτές τις μέρες τα μαύρα ματ μοντέλα από το τμήμα Tailor Made παραγγελιών της Ferrari δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν όσο ήταν στο διάστημα μεταξύ 2002-2004, περίοδος κατασκευής και κυκλοφορίας του limited edition υπεραυτοκίνητου των 651 ίππων.

Εικόνα

Η RM Sotheby's διαφημίζει το εκπληκτικά σπάνιο μοντέλο ως «μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να αποκτήσει κανείς αυτό που θα μπορούσε να είναι το πιο σημαντικό υπεραυτοκίνητο της Ferrari, το οποίο λίγοι γνώριζαν ότι υπήρχε».

Να συμπληρωθεί ότι η μαύρη ματ Ferrari Enzo δεν πρωτοτυπεί μόνο στο χρώμα, αλλά αποτελεί και το τελευταίο ατμοσφαιρικό, μη υβριδικό μοντέλο V-12, γεγονός που αποδεικνύει το αξιοσημείωτο της δημοπρασίας που διαφημίζει ο οίκος Sotheby's.

Εικόνα

Το πρωτοποριακό για την εποχή του αυτοκίνητο διαμορφώθηκε το καλοκαίρι του 2004 προτού σταλεί στα καταλύματα της βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο, τέσσερις μήνες αργότερα. Επιπλέον, ο μετρητής της δείχνει ότι η Enzo δεν έκανε πολλά ταξίδια από τότε, καθώς έχει σταματήσει στα 3.560 μίλια (περίπου 5.730 χλμ.).

Εικόνα

Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε πρόσφατα σε ένα λίφτινγκ αξίας περίπου 114.000 δολαρίων στο Carrozzeria Zanasi, το πιστοποιημένο τμήμα βαφής της Ferrari ειδικά για hypercar, το οποίο περιελάμβανε μια λεπτομερή επαναβαφή για να αναζωογονήσει την υπέροχη ματ υφή του.

Εικόνα

Η Ferrari Enzo του 2004 με πιστοποίηση Classiche Red Book θα δημοπρατηθεί μέσω του RM Sotheby's μεταξύ 5 και 7 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για την τιμή της, μπορείτε ωστόσο να τη θαυμάσετε στην αντίστοιχη σελίδα του οίκου δημοπρασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ