Lamborghini vs Ferrari: Η έχθρα δύο κολοσσών στην ταινία «Lamborghini: The Man Behind The Legend»

Tο πρώτο τρέιλερ της επερχόμενης βιογραφικής ταινίας «Lamborghini: The Man Behind The Legend» μόλις κυκλοφόρησε. Η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο αφηγείται τη ζωή του Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ιδρυτή του ομώνυμου κατασκευαστή supercars, και την κόντρα του με τον θρυλικό Ένζο Φεράρι. 
Lamborghini vs Ferrari: Η έχθρα δύο κολοσσών στην ταινία «Lamborghini: The Man Behind The Legend»

Η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ πάντα αγαπούσε τα αυτοκίνητα αλλά και τις ιστορίες πίσω από αυτά. Μια νέα ταινία που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο , έρχεται τώρα να διηγηθεί την κόντρα μεταξύ δύο κολοσσών της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας: της Ferrari και της Lamborghini.

Διαβάστε ακόμα: Lamborghini - Το μέλι που παράγει στα γραφεία της είναι πιο δυσεύρετο κι από μια Huracán Sterrato

Tο πολυαναμενόμενο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Lamborghini: The Man Behind The Legend» μόλις κυκλοφόρησε, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στην ταινία που εξιστορεί τη ζωή του Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ιδρυτή του ομώνυμου κατασκευαστή supercar, και την κόντρα του με τον θρυλικό Ένζο Φεράρι.

Εικόνα
Το πόστερ της ταινίας «Lamborghini: The Man Behind The Legend» (Πηγή: Lionsgate)

Πολλές διαφορετικές εκδοχές έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας για το πως οι δύο από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, γεγονός που στάθηκε αφορμή για τη γέννηση της Lamborghini.

Ferrari vs Lamborghini: Πώς ξεκίνησε η έχθρα

Μέχρι τη δεκαετία του 1960, ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι είχε δημιουργήσει μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση κατασκευής τρακτέρ. Με τον πλούτο που συσσωρεύτηκε από την εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρησή του, ο Φερούτσιο αγόρασε δύο σπορ αυτοκίνητα Ferrari, ένα για τον εαυτό του και ένα για τη γυναίκα του.

Εικόνα
Ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι στον αμπελώνα του στην Περούτζια το 1991 (Πηγή: Getty Images)

Σύμφωνα με φήμες, συχνά επιδείκνυε τη Ferrari όταν προσπαθούσε να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία. Ωστόσο, ήταν δυσαρεστημένος με την ποιότητα του συμπλέκτη που χρησιμοποιήθηκε στο σπορ αυτοκίνητο και αποφάσισε να απευθυνθεί στον ίδιο τον Ένζο Φεράρι, το 1962.

Εικόνα
Ο Ένζο Φεράρι το 1964, στο τιμόνι ενός εκ των αυτοκινήτων του (Πηγή: Gatty Images)

Κατά κοινή ομολογία, η συζήτηση δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Ένζο Φεράρι δεν δέχθηκε καλά την κριτική. Λέγεται μάλιστα ότι απάντησε στον Φερούτσιο: «Άσε με να φτιάξω αυτοκίνητα κι εσύ φτιάξε τρακτέρ».

Ο Φερούτσιο πήρε την προσβολή προσωπικά και αποφάσισε να λανσάρει τη δική του μάρκα αυτοκινήτων μεγάλων επιδόσεων με το όνομα Lamborghini. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Lamborghini: Ο άνθρωπος πίσω από το μύθο

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής Lionsgate, η ταινία στοχεύει να καταρρίψει μύθους παρουσιάζοντας την ανείπωτη ιστορία του επίπονου ταξιδιού του Φερούτσιο Λαμποργκίνι να χτίσει μια από τις πιο εμβληματικές φίρμες όλων των εποχών.

Εικόνα
Σκηνή από την ταινία «Lamborghini: The Man Behind The Legend» (Πηγή: Lionsgate)

Η ταινία βρίσκεται στην παραγωγή από το 2016 και οι αναφορές δείχνουν ότι ο Τονίνο Λαμποργκίνι, γιος του Φερούτσιο, υποστήριξε την ομάδα παραγωγής ώστε η ταινία να υπερβεί το προκαθορισμένο budget.

Εικόνα
Ο Φρανκ Γκρίλο υποδύεται τον Φερούτσιο Λαμποργκίνι στην ταινία «Lamborghini: The Man Behind The Legend» (Πηγή: Lionsgate)

Τον ομώνυμο χαρακτήρα του Φερούτσιο Λαμποργκίνι υποδύεται ο Φρανκ Γκρίλο, ενώ στην ταινία συμμετέχουν και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Μίρα Σουρβίνο και Μπόμπι Μορέσκο. Το τρέιλερ υπόσχεται μια συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία γεμάτη με εμπνευσμένες σεκάνς που μπορεί να σας θυμίζουν την ταινία του 2019 «Ford v Ferrari».

Το teaser trailer περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα κλασικά σπορ αυτοκίνητα, όπως η Lamborghini Countach, η Miura, η 350 GT, πολλές Ferrari, ακόμη και μια Porsche 356. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους και online στις 18 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ