Volkswagen Office Chair: Μια ηλεκτροκίνητη καρέκλα γραφείου για δουλειές με τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα

Το νορβηγικό εμπορικό τμήμα της Volkswagen μόλις αποκάλυψε μια μηχανοκίνητη έκδοση καρέκλας γραφείου. Το πεντάτροχο όχημα που λειτουργεί με μπαταρία μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή τελική ταχύτητα των 20 χλμ./ώρα.
Volkswagen Office Chair: Μια ηλεκτροκίνητη καρέκλα γραφείου για δουλειές με τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα

Η Volkswagen έχει ονειρευτεί πολλά. Τα περισσότερα από τα οράματά της έχουν γίνει αυτοκίνητα για κάθε χρήση, απαίτηση και χαρακτήρα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Και μιας και ο κόσμος της ασφάλτου είναι γεμάτος από τα μοντέλα της, η γερμανική φίρμα ονειρεύτηκε τώρα να εισβάλει σε ένα νέο χώρο με ένα νέο ηλεκτρικό όχημα: μια καρέκλα γραφείου που επιτρέπει τους –κυριολεκτικούς- ελιγμούς στο χώρο εργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Drift gaming bed - Ένα king size κρεβάτι με ενσωματωμένη οθόνη για τους gamers που θέλουν να χάσουν τον ύπνο τους

Το νορβηγικό εμπορικό τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας μόλις αποκάλυψε μια μηχανοκίνητη έκδοση καρέκλας γραφείου. Το πεντάτροχο όχημα που λειτουργεί με μπαταρία ίσως να μην ταιριάζει με τα άλλα EV της μάρκας, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή τελική ταχύτητα των 20 χλμ./ώρα.

Τα έπιπλα γραφείου ενδεχομένως να μην αποτελεούν μια απροσδόκητη στροφή για τη γερμανική μάρκα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η Volkswagen κατασκευάζει άνετα καθίσματα αυτοκινήτου για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες τώρα.

Για το concept –το οποίο αποκαλείτε απλά «Η καρέκλα»- χρησιμοποιήθηκε ένα από τα θερμαινόμενα καθίσματα αυτοκινήτου, προστέθηκαν υποβραχιόνια και τοποθετήθηκε σε μια βάση με πέντε τροχούς.

Εικόνα

Η καρέκλα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να την ωθήσει σε ταχύτητα 20 χλμ./ώρα. Η Volkswagen δεν έχει αποκαλύψει το μέγεθος της μπαταρίας, αναφέρει ωστόσο ότι έχει αυτονομία 125 χλμ. περίπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φίρμα δεν περιορίστηκε στο να σφραγίσει απλώς το κάθισμα με το λογότυπό της. Η ομάδα που εργάστηκε για το concept προσπάθησε επίσης να ενσωματώσει σ’ αυτό όσα περισσότερα χαρακτηριστικά μπορούσε από τα οχήματα παραγωγής της εταιρείας.

Εικόνα

Ανάμεσά τους είναι καλούδια που δεν θα περίμενες να βρεις σε ένα έπιπλο γραφείου, όπως φώτα LED, κόρνα και κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών που επιτρέπει μάλλον σε όποιον κάθεται να παρακολουθεί το αφεντικό του. Υπάρχει ακόμη και τρέιλερ σε περίπτωση ρυμούλκησης κάποιου εκ των συναδέλφων.

Εικόνα

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σχέδια -τουλάχιστον προς το παρόν- για παραγωγή της καρέκλας γραφείου. Το έργο σχεδιάστηκε ως ένας τρόπος να τραβήξει την προσοχή στο τμήμα των βαν της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης μιας επερχόμενης εμπορικής έκδοσης του πολυαναμενόμενου ID Buzz, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους.

Αν, πάντως, ψάχνετε για έπιπλα γραφείου κατασκευασμένα από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, είστε τυχεροί. Νωρίτερα φέτος, η Mercedes-AMG έβγαλε στην αγορά μια καρέκλα γραφείου, η οποία είναι βασικά ένα κάθισμα Performance στερεωμένο σε τροχούς. Σε αντίθεση με την καρέκλα της Volkswagen, δεν είναι μηχανοκίνητη, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε τώρα από τον ιστότοπο της Mercedes-AMG για 3.500 ευρώ.