Powerball: Τι άλλαξε και τι όχι στη ζωή του υπερτυχερού YouTuber Τίμοθι Σουλτς που κέρδισε 29 εκατ. δολάρια

Ένας νικητής του Powerball, του αμερικανικού λόττο, αποκαλύπτει τι θα αλλάξει και τι όχι στη ζωή εκείνου που θα κερδίσει το ποσό ρεκόρ των 1,9 δις. δολαρίων στην αποψινή κλήρωση. Ο Τίμοθι Σούλτς, είχε κερδίσει 29 εκατ. δολάρια στο Powerball στην Ιόβα το 1999.
Powerball: Τι άλλαξε και τι όχι στη ζωή του υπερτυχερού YouTuber Τίμοθι Σουλτς που κέρδισε 29 εκατ. δολάρια

Με το τζακ ποτ του Powerball, του αμερικανικού λόττο, να έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας τα 1,9 δισ. δολάρια, εκατομμύρια Αμερικανοί κρατούν με αγωνία τα δελτία τους για την κλήρωση που πρόκειται να γίνει απόψε 7 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα ποσά που έχει κληρώσει ποτέ το Powerball

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Powerball, το συνολικό ποσό για τον νικητή (εάν φυσικά είναι ο μοναδικός) σε μετρητά είναι περίπου 929,1 εκατ. δολάρια καθιστώντας το το μεγαλύτερο έπαθλο λαχειοφόρου αγοράς στην ιστορία, όπως αναφέρει το FOX Business.

Τι συμβαίνει όμως όταν από τη μία μέρα στην άλλη βρίσκεται κάποιος με τόσα εκατομμύρια στον τραπεζικό του λογαριασμό; Τι αλλάζει στη ζωή του και τι όχι;

Ο Τίμοθι Σούλτς, που κέρδισε 29 εκατ. δολάρια στο Powerball στην Ιόβα το 1999, ξέρει πώς είναι να κερδίζεις εκατομμύρια και καταλαβαίνει από πρώτο χέρι τι αλλάζει και τι όχι στη ζωή σου τις ημέρες, μήνες και χρόνια μετά από μια τέτοια αναπάντεχη εξέλιξη.

«Όταν κερδίζεις το λαχείο, η χαρά είναι ασύλληπτη», είπε ο Timothy Schultz στο Fox News Digital. «Η ευφορία είναι πραγματική, αλλά τελικά υποχωρεί» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σουλτς «τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του οικονομικού στρες, στη δημιουργία ευκαιριών και στην παροχή χρόνου, αλλά δεν αλλάζουν αυτό που είσαι ως άτομο. Αν ήσουν δυστυχισμένος πριν, μπορεί να είσαι δυστυχισμένος και μετά».

A post shared by Timothy Schultz (@officialtimothyschultz)

«Υπάρχουν μερικοί πολύ πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο που είναι εξαιρετικά δυστυχισμένοι. Τα χρήματα μπορεί να είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά δεν διορθώνουν απαραίτητα όλα τα προβλήματα», πρόσθεσε ο πρώην τυχερός.

Αφού κέρδισε το λαχείο, ο Σουλτς δηλώνει ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο να εμπιστευτεί τους ανθρώπους. «Οι περισσότεροι με υποστήριξαν και μοιράστηκαν τη χαρά μου, ωστόσο έλαβα στοίβες επιστολών από ανθρώπους που ζητούσαν χρήματα».

Είπε επίσης, «Ήταν δύσκολο να εμπιστευτώ νέους ανθρώπους και να πειστώ ότι δεν με πλησίαζαν για λάθος λόγους. Ένιωθα ότι κάποιοι με έβλεπαν σαν ένα μηχάνημα ΑΤΜ που περπατάει και μιλάει. Ευτυχώς, οι περισσότεροι με ήθελαν για τους σωστούς λόγους, αλλά υπήρχε μια περίοδος που μάθαινα πώς να αντιμετωπίσω τη νέα πραγματικότητα».

«Τα χρήματα φυσικά δεν μπορούν να διορθώσουν τα πάντα», συνέχισε ο Σουλτς. «Δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα μια καταστροφική διάγνωση για την υγεία».

Τι συμβαίνει όμως και πολλοί νικητές τέτοιων μεγάλων ποσών αναφέρουν συχνά ότι είναι πιο δυστυχισμένοι όσο περνούν τα χρόνια;

«Πολλοί από αυτούς καταλήγουν δυστυχισμένοι ή πτωχεύουν. Τους συμβαίνουν τρομερά πράγματα», είχε δηλώσει στο περιοδικό Time πριν από αρκετά χρόνια ο αείμνηστος Ντον ΜακΝέι, οικονομικός σύμβουλος νικητών λοταρίας και συγγραφέας του βιβλίου «Life Lessons from the Lottery: Protecting Your Money in a Scary World».

«Πολλοί αυτοκτονούν», συνέχισε ο ΜακΝέι. «Οι άνθρωποι τελειώνουν όπως και τα χρήματά τους. Ό,τι έρχεται εύκολα φεύγει εύκολα. Οικογένειες χωρίζουν ή άνθρωποι πεθαίνουν. Είναι μια αναταραχή για την οποία δεν είναι έτοιμοι. Είναι η κατάρα του λαχείου που συχνά κάνει τη ζωή κάποιου χειρότερη αντί να τη βελτιώσει».

Ο Σουλτς προσθέτει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πώς το ξαφνικό χρήμα αλλάζει τις ζωές, όπως το πού ζουν οι άνθρωποι, πόσα κερδίζουν αλλά και «ποιος είσαι ως άτομο».

Τι κάνει όμως σήμερα ο ίδιος, 23 χρόνια αφότου έγινε εκατομμυριούχος; Ο Σουλτς διαθέτει ένα δημοφιλές κανάλι στο YouTube ¨οπου παίρνει συνεντεύξεις από άλλους νικητές λαχειοφόρων αγορών που ξαφνικά έχουν «λουστεί» με μετρητά.

«Κάθε νικητής είναι διαφορετικός, αλλά έχω παρατηρήσει κάποια κοινά θέματα», δήλωσε στο FOX Business. «Συγκεκριμένα, είπε, η νίκη στο λαχείο μπορεί να μεγεθύνει τις προσωπικότητες. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι θρήσκος, μπορεί να αποφασίσει να χτίσει μια εκκλησία», εξήγησε.«Αν ασχολείσαι με τον κινηματογράφο, μπορεί να αποφασίσεις να κάνεις παραγωγή ταινίας. Αν σας αρέσει το ψάρεμα, αυτό μπορεί να γίνει χόμπι πλήρους απασχόλησης».

Να σημειώσουμε τέλος πως το σημερινό τζάκποτ του Powerball έσπασε το προηγούμενο έπαθλο ρεκόρ των 1,586 δις. δολαρίων, το οποίο είχε σημειωθεί το 2016.