Διεθνή
02-02-2020 | 09:21

Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα ποσά που έχει κληρώσει ποτέ το Powerball

Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα ποσά που έχει κληρώσει ποτέ το Powerball

Η κλήρωση της Τετάρτης 29/1 μοίρασε 396,9 εκατ. δολάρια σε έναν υπερτυχερό στη Φλόριντα, όμως το Powerball στο παρελθόν έχει μοιράσει πολλά περισσότερα.

Σχεδόν μια στα 292 εκατομμύρια είναι οι πιθανότητες ενός «τυχερού» παίκτη να κερδίσει το δημοφιλές τυχερό παιχνίδι των ΗΠΑ, Powerball και παρά τις σχεδόν... μηδαμινές πιθανότητες, υπάρχουν κάποιοι που το έχουν καταφέρει. 

Βέβαια τα κέρδη συνοδεύονται και από «απώλειες» εξαιτίας της υψηλής φορολόγησής τους από το αμερικανικό κράτος. 

Τι είναι το Powerball

Το Powerball είναι μια λοταρία, λαχνοί της οποίας πωλούνται σε 44 Πολιτείες, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στο Πόρτο Ρίκο και στις Παρθένες Νήσους. 

Στην περίπτωση που κάποιος κερδίσει στην κλήρωση που πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα, ο τυχερός μπορεί να επιλέξει να τα επενδύσει τα χρήματα και να λάβει το κεφάλαιο και τους τόκους σε 30 δόσεις μέσα σε διάστημα 29 ετών ή να πάρει εφάπαξ μετρητά, κάτι που προτιμούν οι περισσότεροι, αν και σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα που θα λάβει είναι σημαντικά λιγότερα. 

Σύμφωνα με το CNBC, η κλήρωση της Τετάρτης 29/1 μοίρασε 396,9 εκατ. δολάρια σε έναν υπερτυχερό στη Φλόριντα, όμως στο παρελθόν έχει μοιράσει πολλά περισσότερα.

Δείτε ποια είναι τα 5 μεγαλύτερα ποσά που έχει κληρώσει ποτέ το Powerball:

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2016, ο μεγάλος τυχερός έλαβε 1,59 δισ. δολάρια και ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018, ο μεγάλος τυχερός έλαβε 1,54 δισ. δολάρια και ήταν το 2ο μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ. 

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2019, ο μεγάλος τυχερός έλαβε 768,4 εκατ. δολάρια και ήταν το 3ο μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ. 

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου 2017, ο μεγάλος τυχερός έλαβε 758,7 εκατ. δολάρια και ήταν το 4ο μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ. 

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2018, ο μεγάλος τυχερός έλαβε 687,8 εκατ. δολάρια και ήταν το 5ο μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.