Lamborghini: Το μέλι που παράγει στα γραφεία της είναι πιο δυσεύρετο κι από μια Huracán Sterrato

Εκτός από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά της, η Lamborghini παράγει ένα μέλι που είναι πιο δύσκολο να το αποκτήσεις από μια Huracán Sterrato. Κι αυτό γιατί δεν πωλείται αλλά χαρίζεται στους εργαζόμενους της εταιρείας κάθε Χριστούγεννα.
Lamborghini: Το μέλι που παράγει στα γραφεία της είναι πιο δυσεύρετο κι από μια Huracán Sterrato

Μπορεί να είναι γνωστή για τα αξεπέραστα αυτοκίνητά της, αλλά η Lamborghini δεν φτιάχνει μόνο supercars. Σύμφωνα με το Motor1.com, εδώ και λίγα χρόνια, στα κεντρικά γραφεία της Sant'Agata Bolognese, η ιταλική φίρμα παράγει… μέλι. Ωστόσο η γλυκιά ουσία δεν είναι προς πώληση, γεγονός που καθιστά την απόκτησή της δυσκολότερη κι από την αγορά της νέας Huracán Sterrato.

Διαβάστε ακόμα: Η Lamborghini κλείνει για δεύτερη και τελευταία φορά την παραγωγή της Aventador

Ένα μελισσοκομείο κατασκευάστηκε στο πάρκο Lamborghini το 2016 ως μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να βοηθήσει στη διεξαγωγή δραστηριότητας περιβαλλοντικής βιοπαρακολούθησης.

Έξι χρόνια αργότερα, ο χώρος φιλοξενεί 13 κυψέλες και 600.000 μέλισσες, 120.000 από τις οποίες αναζητούν τροφή στην τοπική περιοχή, ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίτερα φέτος.

Εικόνα

Μέσω μιας συνεργασίας με το Audi Environmental Foundation -και οι δύο μάρκες ανήκουν στη Volkswagen AG- δύο από τις κυψέλες του μελισσοκομείου είναι εξοπλισμένες με κάμερες, ζυγαριές και μετρητές πληθυσμού.

Τα εργαλεία επιτρέπουν στους ερευνητές να καταγράφουν καλύτερα πόσο νέκταρ και γύρη συλλέγουν οι μέλισσες, καθώς και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά τους. Στόχος είναι τα δεδομένα που συλλέγονται από το μελισσοκομείο να χρησιμοποιηθούν ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα πώς επηρεάζεται το έντομο από την κλιματική αλλαγή.

Εικόνα

Κάθε χρόνο, οι μέλισσες της Lamborghini παράγουν περίπου 430 κιλά μέλι. Αν και είναι σίγουρο ότι η εταιρεία θα μπορούσε να φτιάξει ultra premium βάζα συσκευασίας για το προϊόν, φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται να ξεκινήσει ένα τμήμα τροφίμων -τουλάχιστον όχι ακόμη. Αντίθετα, το μέλι μοιράζεται στους εργαζόμενους στο τέλος κάθε έτους ως χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ενώ μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο το γεγονός ότι μια αυτοκινητοβιομηχανία παράγει και μέλι, η Lamborghini δεν είναι η μόνη μάρκα που κάνει κάτι τέτοιο. Η Porsche, εταιρεία επίσης της Volkswagen, επέκτεινε πρόσφατα το δικό της μελισσοκομείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Motor1.com.

Σήμερα φιλοξενεί 3 εκατομμύρια μέλισσες που παράγουν πάνω από 900 κιλά μέλι ετησίως. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Lamborghini, μπορείτε να αγοράσετε την ουσία από το κατάστημα του εργοστασίου της Porsche. Τέλος, τόσο η Bentley όσο και η Rolls-Royce παράγουν και πωλούν επίσης το δικό τους μέλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ