Spectre: Tο πρώτο πλήρως ηλεκτρικό super coupe της Rolls-Royce ορίζει την πολυτέλεια στη βιώσιμη αυτοκίνηση

Η Rolls Royce αποκάλυψε επιτέλους το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητό της. Το Spectre είναι ένα super coupe 576 ίππων και διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που υποδηλώνει σταθερά το μονόγραμμα RR. 
Spectre: Tο πρώτο πλήρως ηλεκτρικό super coupe της Rolls-Royce ορίζει την πολυτέλεια στη βιώσιμη αυτοκίνηση

Έπειτα από μια ακολουθία teasers που κράτησε ένα χρόνο και και θεωρίες ενός αιώνα, η Rolls-Royce αποκάλυψε επιτέλους το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Κι ενώ το εντυπωσιακό Spectre είναι ένα βήμα προς τη βιώσιμη αυτοκίνηση, η βρετανική μάρκα δεν θυσίασε το παραμικρό από την αμίμητη σχεδιαστική γλώσσα της για να συμβαδίσει με την εποχή.

Διαβάστε ακόμα: Pagani Utopia - Ένα κομψό supercar 852 ίππων και 2,17 εκατ. δολαρίων για 99 μόνο τυχερούς

Με την περιγραφή του να αναφέρει πως πρόκειται για «μια Rolls-Royce πρώτα και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μετά», το Spectre θεωρείται ο διάδοχος του Phantom Coupe και διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που υποδηλώνει σταθερά το μονόγραμμα RR.

Το μακρύ fastback του επερχόμενου κουπέ ανάγκασε τους σχεδιαστές να εφαρμόσουν τεράστιους τροχούς 23 ιντσών, λειτουργώντας ως το πρώτο κουπέ παραγωγής σε σχεδόν έναν αιώνα που διαθέτει τροχούς τέτοιων διαστάσεων.

Εικόνα

Επιπλέον, η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία υπερτονίζει αυτό που αποκαλεί «Αρχιτεκτονική της Πολυτέλειας», ένα διαστημικό πλαίσιο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, προσαρμοσμένο σε μια πλήρως ηλεκτρική κίνηση.

Προχωρώντας στο εσωτερικό του που είναι εμπνευσμένο από τη βρετανική ραπτική, το Spectre προσφέρει στους πελάτες ατελείωτη ποσότητα εξατομικευμένων διαμορφώσεων, όπως ραφές, κεντήματα και προσαρμογές.

Εικόνα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιδιαιτερότητας του μοντέλου, αποτελεί το γεγονός ότι το Spectre είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που διατίθεται με Starlight Doors, μια φωτεινή λωρίδα που διατρέχει το εσωτερικό του αυτοκινήτου και των θυρών που αποτελείται από ακριβώς 4.796 απαλά φωτισμένες κουκίδες οπτικών ινών.

Εικόνα

Τέλος, η επανασχεδιασμένη ψηφιακή τεχνολογία του, SPIRIT, συμπίπτει απρόσκοπτα με την εφαρμογή Rolls’ Whispers για να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αλληλεπιδρούν με το Spectre εξ αποστάσεως.

Εικόνα

Η Rolls-Royce έδωσε επίσης στοιχεία για τις προδιαγραφές απόδοσης του ηλεκτρικού μοντέλου. Σύμφωνα με αυτές, η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 515 χλμ. του Spectre συνδυάζεται με ισχύ 576 ίππων και επιτάχυνση 4,5 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ..

Εικόνα

Όσον αφορά τέλος στην τιμή, αυτή φαίνεται ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη από τη Rolls-Royce. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι το Spectre θα τοποθετηθεί μεταξύ του Cullinan και του Phantom, αυτό σημαίνει ότι το κόστος του θα κυμαίνεται μεταξύ 350.000 και 470.000 ευρώ περίπου.

Αν και το Spectre έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 4ο τρίμηνο του επόμενου έτους, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Rolls-Royce για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό Super Coupé στον κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ