Pagani Utopia: Ένα κομψό supercar 852 ίππων και 2,17 εκατ. δολαρίων για 99 μόνο τυχερούς

Για τον εορτασμό της 30ης επετείου της, η Pagani αποκάλυψε το τελευταίο της υπεραυτοκίνητο υψηλών οκτανίων. O διάδοχος της Huarya έχει το όνομα Utopia, διαθέτει 852 ίππους, κοστίζει 2,17 εκατομμύρια δολάρια και θα κυκλοφορήσει σε μόνο 99 μονάδες.
Pagani Utopia: Ένα κομψό supercar 852 ίππων και 2,17 εκατ. δολαρίων για 99 μόνο τυχερούς

Το Utopia, το απίστευτο νέο κουπέ αυτοκίνητο της Pagani είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από 4.000 σχεδία, ενός ζευγαριού μοντέλων πλήρους κλίμακας και ενός απεριόριστου πνεύματος καινοτομίας που ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: X-BOW GT-XR - Το πρώτο νόμιμο supercar της KTM είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στους δρόμους

Σχεδιαστικά, διαθέτει αμάξωμα με σύνθεση carbon monocoque τονισμένο από νέα σύνθετα υλικά όπως το Carbo-Titanium και το Carbo-Triax, ανοίγοντας το δρόμο για ενισχυμένη αντοχή και ελαφρότητα.

Εικόνα

Επιπλέον, κάθε σχολαστική λεπτομέρεια που εφαρμόζεται στο σώμα του Utopia λέει πολλά. Καθώς προχωράμε στο εσωτερικό, οι τεράστιες οθόνες προκαλούν μια αίσθηση διαχρονικότητας, ενώ τιμόνι και πεντάλ έχουν επανασχεδιαστεί και είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και μέταλλο.

Εικόνα

Ο V12 κινητήρας είναι ένας τούρμπο 6 λίτρων που κατασκευάστηκε από τη Mercedes-AMG ειδικά για για την Pagani και διαθέτει 852 ίππους, ενώ πληροί τους σύγχρονους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Εικόνα

Επιπλέον, η Pagani συνεργάστηκε με την Xtrac για να δημιουργήσει «το ταχύτερο δυνατό κιβώτιο ταχυτήτων με ελικοειδή γρανάζια». Είναι ενδιαφέρον ότι το μπροστινό του άκρο κάθεται σε ένα ζευγάρι τροχών 21 ιντσών ενώ το πίσω διαθέτει τροχούς 22 ιντσών.

Εικόνα

Αυτό επέτρεψε στη μάρκα να φτάσει σε ένα νέο επίπεδο δημιουργικής ελευθερίας στη διαδικασία σχεδιασμού, με αποτέλεσμα μια μοναδική σιλουέτα που διακρίνεται στα πλαϊνά της.

Εικόνα

Όπως το θέτει η φίρμα, «ο Horacio Pagani είναι καλλιτέχνης, και το αυτοκίνητο είναι ο προτιμώμενος τρόπος έκφρασης του». Αν συμβαίνει αυτό, έχει σχεδιάσει ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έργο τέχνης.

Καθώς και οι 99 μονάδες που θα παραχθούν έχουν ήδη πουληθεί (το καθένα για περίπου 2,17 εκατομμύρια δολάρια), μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο υπέροχο Utopia Coupe στον ιστότοπο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.