Πωλητήριο στη βίλα Byrdview του Φρανκ Σινάτρα - Φιλοξένησε τη Μέριλιν και τα θρυλικά πάρτι του Rat Pack

Η βίλα του Φρανκ Σινάτρα στην Καλιφόρνια μόλις βγήκε στην αγορά από τον οίκο Sothbey’s International Realty για 12,8 εκατομμύρια δολάρια. Το εμβληματικό Byrdview είναι μόνο μία από τις τέσσερις κατοικίες που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας William Pereira.
Πωλητήριο στη βίλα Byrdview του Φρανκ Σινάτρα - Φιλοξένησε τη Μέριλιν και τα θρυλικά πάρτι του Rat Pack

Δεν είναι λίγα τα ακίνητα στο Λος Άντζελες που έχουν συνδέσει την ιστορία τους με κάποιον σταρ της μουσικής ή του κινηματογράφου, ωστόσο αυτό το συγκρότημα στην κορυφή του λόφου είναι ποτισμένο με την αύρα του παλιού Χόλιγουντ. Στη δεκαετία του '50, ιδιοκτήτης και αυτής της μεταμοντέρνας –τότε- βίλας ήταν ο Φρανκ Σινάτρα.

Διαβάστε ακόμα: Billie Holiday - Το σπίτι της θρυλικής τραγουδίστριας της τζαζ επιστρέφει στην αγορά για 14 εκατ. δολάρια

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του κτήματος. Το «Byrdview» όπως είναι το παρατσούκλι του, βρίσκεται σε έναν βράχο στο Chatsworth της Καλιφόρνια. Χτίστηκε αρχικά το 1951 από τον William Pereira και είναι η μία από τις μόνο τέσσερις κατοικίες που δημιούργησε ο αρχιτέκτονας.

Εικόνα

Εκτός από το ότι αποτελούσε το σπίτι του Φράνκι, το εμβληματικό κτίριο φιλοξένησε τη Μέριλιν Μονρό, εμφανίστηκε στη σειρά Mad Men (μεταξύ άλλων τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών) και ήταν εκεί όπου η Τζούντι Γκάρλαντ ανανέωσε περίφημα τους γαμήλιους όρκους της. Τώρα, η θρυλική κατοικία επιστρέφει στην αγορά για 12,75 εκατ. δολάρια.

Εικόνα

Όπως προδίδει το όνομά του, το Byrdview είναι σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω από την πόλη και προσφέρει πανοραμική θέα στο φυσικό πάρκο Chatsworth Nature Preserve έκτασης 1.325 στρεμμάτων που βρίσκεται πιο κάτω.

Εικόνα

Το συγκρότημα εκτείνεται σε σχεδόν οκτώ στρέμματα και περιφραγμένο για πρόσθετη ιδιωτικότητα. Συνολικά, το κτήμα περιλαμβάνει μια κύρια κατοικία, έναν ξενώνα ενός υπνοδωματίου, καθώς και μια πέργκολα 186 τετραγωνικών μέτρων.

Εικόνα

Υπάρχει επίσης μια 15μετρη πισίνα και μια ανεξάρτητη κατασκευή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως γυμναστήριο, αίθουσα μασάζ ή game room. Και ως πρώην σπίτι ενός τραγουδιστή διαθέτει, φυσικά, μια αίθουσα πιάνου με γυάλινους τοίχους.

Εικόνα

Για εκείνους που θέλουν να βγάλουν τον Σινάτρα που κρύβουν μέσα τους, η καταχώριση αναφέρει ότι στους χώρους μπορεί άνετα να προστεθεί ένα στούντιο ηχογράφησης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κατασκευής ιππικών εγκαταστάσεων, ελικοδρομίου ή ένος αμπελώνα.

Εικόνα

Η εντυπωσιακή κύρια κατοικία των 619 τετραγωνικών μέτρων είναι τυλιγμένη σε γυάλινους τοίχους προσφέροντας απρόσκοπτη θέα που μοιάζει να βγήκε από καρτ ποστάλ. Στο εσωτερικό, υπάρχουν επτά υπνοδωμάτια, επτά μεγάλα και δύο μικρότερα μπάνια, καθώς και πολλοί χώροι τύπου γκαλερί παντού, στους οποίους φιγουράρουν έργα τέχνης.

Εικόνα

Αν και το σπίτι έχει ανακαινιστεί, τα σύγχρονα στοιχεία ισορροπούν περίτεχνα με το αρχικό σχέδιο του Pereira. «Μερικά από τα κομμάτια γυαλιού είναι γνήσιο γυαλί με ένα τζάμι και μια από τις συρόμενες πόρτες έχει μήκος 5,5 και ύψος 3,5 μέτρα», αναφέρει ο Μπάρι Λίβινγκστον του Sotheby's International Realty.

Εικόνα

Αλλού, οι πινελιές από ζεστό ξύλο και τα παράθυρα πλήρους ύψους προσθέτουν μια ρετρό αίσθηση στο σαλόνι, την τραπεζαρία και την αίθουσα πιάνου, όπου κατά πάσα πιθανότητα ο Σινάτρα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του.

Εικόνα

Τέλος, μιας και οι αχανείς χώροι του Byrdview έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες καλεσμένους στα παροιμιώδη πάρτι του Φράνκι, ίσως ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να ετοιμάζει ήδη το δικό του Rat Pack.