geoLAGON: Η μεγαλύτερη τεχνητή γεωθερμική λιμνοθάλασσα στον κόσμο κατασκευάζεται στον Καναδά

Ο Καναδάς κατασκευάζει στο Κεμπέκ τη μεγαλύτερη γεωθερμική λιμνοθάλασσα στον κόσμο, η οποία θα θερμαίνεται όλο το χρόνο. Η τεχνητή λίμνη και το χωριό που θα την περιβάλλει θα είναι εξ ολοκλήρου ενεργειακά αυτάρκη.
geoLAGON: Η μεγαλύτερη τεχνητή γεωθερμική λιμνοθάλασσα στον κόσμο κατασκευάζεται στον Καναδά

Η Ισλανδία δεν θα είναι πλέον η μόνη χώρα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων στο άκουσμα του όρου «γεωθερμικές λίμνες». Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Atlas, η μεγαλύτερη γεωθερμική λιμνοθάλασσα στον κόσμο πρόκειται σύντομα να κατασκευαστεί στον Καναδά. Το σχέδιο, μάλιστα, προβλέπει ότι η τεχνητή λιμνοθάλασσα θα είναι το επίκεντρο ενός χωριού σπα που θα αποτελείται από εκατοντάδες σαλέ.

Διαβάστε ακόμα: Urban Tech District - Στο Ντουμπάι χτίζεται η μεγαλύτερη τεχνολογική αστική περιοχή στον κόσμο

Η ανάπτυξη, η οποία θα ονομάζεται geoLagon, θα βρίσκεται στην περιοχή Charlevoix του Κεμπέκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκτείνεται σε περισσότερα από 12 στρέμματα, 3.500 τετραγωνικά μέτρα μεγαλύτερη δηλαδή από τη διάσημη Blue Lagoon της Ισλανδίας.

Εικόνα

Το νερό θα διατηρείται περίπου στους 39 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο, θερμοκρασία ιδανική κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο υδράργυρος βρίσκεται σχεδόν μόνιμα κάτω από το μηδέν τη νύχτα.

Εικόνα

Το geoLagoon θα θερμαίνεται με ένα «τεράστιο σύστημα θέρμανσης Thermos». Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί γεωθερμία, βιομάζα, φωτοβολταϊκά και ηλιακά συστήματα για τη δημιουργία θερμότητας, η οποία στη συνέχεια αποθηκεύεται σε μια θερμική δεξαμενή κάτω από τη λιμνοθάλασσα.

Εικόνα

Το σύστημα μπορεί ακόμη και να παρέχει ενέργεια στις γύρω περιοχές, αλλά σε πρώτη φάση θα καταστήσει το έργο (συμπεριλαμβανομένης της λιμνοθάλασσας και του γύρω χωριού) πλήρως ενεργειακά αυτάρκες.

«Είναι ένα από τα κλειδιά της συνταγής μας», δήλωσε στον ιστότοπο ο διευθύνων σύμβουλος της geoLagon, Louis Massicotte. «Έχουμε σε εκκρεμότητα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε για αυτό το τεράστιο Thermos κάτω από την πισίνα μας», τόνισε με νόημα.

Η λιμνοθάλασσα θα περιβάλλεται από συστάδες εξοχικών σπιτιών που θα τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια. Οι κατασκευαστές του έργου οραματίζονται το geoLagon ως ένα τεράστιο τουριστικό προορισμό, επομένως τα σαλέ θα είναι διαθέσιμα για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Να σημειωθεί ότι το 80% περίπου του συνόλου των κατοικιών έχουν προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον επενδυτών.

Εικόνα

Η τεχνητή λιμνοθάλασσα δεν θα είναι ο μοναδικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες καθώς το χωριό θα βρίσκεται λιγότερο από μία ώρα βόρεια της πόλης του Κεμπέκ. Η πρωτεύουσα της επαρχίας διαθέτει ζωντανή πολιτιστική σκηνή, καλό φαγητό και εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες, όπως γκολφ, σκι και παρατήρηση φαλαινών.

Η κατασκευή του geoLagon θα αποτελείται από τρία στάδια, το πρώτο από τα οποία θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Αρχικά θα κατασκευαστούν οι μισές εξοχικές κατοικίες, στη συνέχεια θα κατασκευαστεί η λιμνοθάλασσα και τέλος θα ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εξοχικές κατοικίες. Η διάρκεια του έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του υπολογίζεται σε περίπου 18 μήνες .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του geoLAGON.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ