Ξεχάστε NFT και κρυπτονομίσματα - Πρέπει τώρα να επενδύσετε σε ένα σπάνιο μπουκάλι ουίσκι

Ενώ τα κρυπτονομίσματα και τα NFT βρίσκονται σε meltdown, αυτό το σπάνιο μπουκάλι 71 ετών ουίσκι Macallan των 105.000 δολαρίων έχει κερδίσει φέτος 20,87% σε αξία.
Ξεχάστε NFT και κρυπτονομίσματα - Πρέπει τώρα να επενδύσετε σε ένα σπάνιο μπουκάλι ουίσκι

Που θα επενδύατε τα χρήματά σας για να εξασφαλίσετε αξιοπρεπείς αποδόσεις; Ίσως οι περισσότεροι να σας συμβούλευαν να επενδύστε σε μετοχές ή ακίνητα, ενώ οι πιο θαρραλέοι θα σας πρότειναν κρυπτονομίσματα και NFT. Το σίγουρο είναι πως κανένας δεν θα σας παρότρυνε να αγοράσετε ένα σπάνιο μπουκάλι ουίσκι.

Διαβάστε ακόμα: Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο περιέχει 311 λίτρα Macallan single malt 32 ετών

Ας πάρουμε παράδειγμα τo 71χρονo single malt ουίσκι από τη συλλογή Macallan Red. Διαφημίζεται ως ένα από τα πιο σπάνια σκωτσέζικα single-malt που κυκλοφορούν, και είναι ένα από τα παλαιότερα που εμφιαλώνονται σε μικρές ποσότητες κάθε φορά.

Εικόνα

Η αξία του έχει αυξηθεί κατά 20,87% φέτος από τις 25 Ιουλίου και το ουίσκι έχει επίσης ξεπεράσει σε αύξηση τις δημοφιλείς κατηγορίες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών του χρυσού.

Το αποστακτήριο μπορεί να υπερηφανεύεται για «μια εξαίσια σειρά από διακεκριμένα και σπάνια σκωτσέζικα ουίσκι single-malt, διαμορφωμένα από τις ενέργειες του ιδρυτή μας Alexander Reid και βασικών χαρακτήρων της ιστορίας μας που έθεσαν τα θεμέλια για το single malt μας σήμερα».

Το «χρυσό υγρό» έχει ωριμάσει αργά σε επτά εξαιρετικές δεκαετίες. Προέρχεται κατευθείαν από τους μικρούς χάλκινους αποστακτήρες του Macallan, μεταγγίστηκε σε χειροποίητα δρύινα βαρέλια και αφέθηκε να ωριμάσει για εβδομήντα ένα χρόνια, γεγονός που του δίνει μια μοναδική απόδοση και γεύση.

Εικόνα

Σχολιάζοντας το, η Sarah Burgess, Lead Whisky Maker στο Macallan, είπε: «Ήταν μια καταπληκτική και απίστευτα αξέχαστη εμπειρία για τη μύτη και την προσεκτική επιλογή των βαρελιών για την Red Collection. Η δημιουργία αυτής της υπέροχης σειράς απλά δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ικανότητα και την εμπειρία της τρέχουσας ομάδας ουίσκι, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες γενιές της μαεστρίας του ουίσκι στο Macallan».

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα επενδύσεων κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών Vint πούλησε επίσης 1.050 μετοχές ενός μπουκαλιού της συλλογής The Macallan Red 71 για 100 $ ανά μετοχή. Προς το παρόν η πλατφόρμα θα διατηρήσει το μπουκάλι, θα το διαπραγματεύεται και θα διανείμει κέρδη μεταξύ των ενδιαφερομένων στο μέλλον.

Αν λοιπόν το Macallan Red 71 δεν είναι χρηματιστηριακό προϊόν τότε τι είναι;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ