Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο με 311 λίτρα Macallan single malt 32 ετών

Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο με 311 λίτρα Macallan single malt 32 ετών

Η Macallan και η εταιρεία αλκοολούχων ποτών Duncan Taylor Scotch Whisky επινόησαν πρόσφατα ένα σίγουρο τρόπο για να μην ξεμείνει ποτέ η κάβα σας από ουίσκι: έφτιαξαν ένα μπουκάλι ύψους 1,8 μέτρων και το γέμισαν με 311 λίτρα Macallan single-malt 32 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Rye the Lightning - Το νέο rye ουίσκι των Metallica ωρίμαζε «ακούγοντας» τα τραγούδια τους

Το Intrepid, η γιγάντια συσκευασία με το πολύτιμο απόσταγμα δεν κέρδισε απλά τις εντυπώσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2021 πιστοποιήθηκε επίσημα από το Guinness World Records και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Lyon & Turnbull με έδρα το Εδιμβούργο.

Εικόνα

Σύμφωνα με το The Spirits Business, η τεράστια φιάλη περιέχει το ισοδύναμο 444 τυπικών φιαλών των 700ml. Διαθέτοντας 83 λίτρα παραπάνω, το Intrepid έκλεψε το ρεκόρ του μεγαλύτερου ουίσκι στον κόσμο που ανήκε από το 2012 σε ένα μπουκάλι 228 λίτρων με ουίσκι The Famous Grouse.

Εικόνα

Ο οίκος δημοπρασιών Lyon & Turnbull αποκάλυψε ότι η εμφιάλωση είναι έργο της εταιρείας αλκοολούχων ποτών Duncan Taylor Scotch Whisky, η οποία απέκτησε δύο αμερικάνικα δρύινα βαρέλια γεμάτα με ουίσκι που είχε αποστάξει η Macallan το 1989 -τα βαρέλια με αρ. 6986 και 6992- και τα χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το Intrepid.

A post shared by Duncan Taylor Scotch Whisky (@duncantaylorscotchwhisky)

Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό απαλό χρυσό single malt με νότες ψημένου μήλου, αχλαδιού και αμυγδάλου, γεύσεις τόσο γλυκές όσο και πιπεράτες. Το πανύψηλο μπουκάλι αποτίει φόρο τιμής σε 11 από τους πιο πρωτοπόρους εξερευνητές του κόσμου, οι οποίοι απεικονίζονται στην ετικέτα του.

Στο μπουκάλι εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Sir Ranulph Fiennes, Sir Robin Knox-Johnston, Dr. Geoff Wilson, Karen Darke MBE, Olly Hicks, Sarah Outen MBE και Dwayne Fields. «Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει σημαντικό παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη δημοπρασία του Intrepid, ενός μοναδικού αποστάγματος με αιχμή του δόρατος την εμφιάλωση που έσπασε ρεκόρ με ύψος 1,8 μέτρα», δήλωσε ο Colin Fraser της Lyon & Turnbull.

Οι πλειοδότες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του σκωτσέζικου ουίσκι. Θα γίνουν ιδιοκτήτες ενός αποκλειστικού single malt Scotch 32 ετών από αυτό που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα αποστακτήρια του κόσμου, του Macallan. Αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια εκτίμηση για την τιμή, γνωρίζουμε ότι το The Intrepid θα δημοπρατηθεί στις 25 Μαΐου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και προσφορές μπορείτε να υποβάλλετε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Lyon & Turnbull.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ