Μπραντ Πιτ: Εκθέτει για πρώτη φορά τα γλυπτά του στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén στη Φινλανδία

Τα έργα τέχνης του Μπραντ Πιτ αποτελούν μέρος της έκθεσης με τίτλο «WE» που πραγματοποιείται στο Μουσείου Τέχνης Sara Hildén στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Τα γλυπτά του ηθοποιού παρουσιάζονται μαζί με έργα του μουσικού Νικ Κέιβ και του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Τόμας Χουσέγκο.
Μπραντ Πιτ: Εκθέτει για πρώτη φορά τα γλυπτά του στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén στη Φινλανδία

Ας αρχίσουμε τα γνωστά. Ο Μπραντ Πιτ είναι Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός ταινιών. Είναι αποδέκτης διαφόρων διακρίσεων, μεταξύ των οποίων ένα Όσκαρ, ένα Βραβείο Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας, δύο Χρυσές Σφαίρες, δύο Βραβεία Screen Actors Guild και ένα Primetime Emmy Award.

Διαβάστε ακόμα: Πώς απέκτησε την περιουσία του ο Μπραντ Πιτ

Ας περάσουμε στα άγνωστα. Ο Μπραντ Πιτ δεν είναι απλώς ένας σταρ του Χόλιγουντ. Κάνει και μεγάλα κατορθώματα και στον χώρο της τέχνης, εκθέτοντας τα τελευταία του έργα στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén στο Τάμπερε Φινλανδίας.

Εικόνα

Σύμφωνα με το Business Wire, το Μουσείο είναι περήφανο που παρουσιάζει την πρώτη έκθεση ενός παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη, του Τόμας Χουσέγκο, στις σκανδιναβικές χώρες. Στην έκθεση του Τάμπερε, ο Χουσέγκο παρουσιάζει τα δικά του γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής μαζί με μια κεραμική σειρά του Νικ Κέιβ και γλυπτά του Μπραντ Πιτ.

Οι δύο τελευταίοι είναι ήδη διάσημοι στους αντίστοιχους τομείς της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εκθέτουν τα έργα τέχνης τους που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός συνεχούς διαλόγου με τον Χουσέγκο.

A post shared by Sara Hildénin taidemuseo (@sarahildenart)

«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που ο Τόμας Χουσέγκο αποφάσισε να φέρει το "WE" στο Τάμπερε. Είναι επίσης συναρπαστικό να βιώνεις μια νέα και διαφορετική καλλιτεχνική πλευρά του Νικ Κέιβ και του Μπραντ Πιτ. Το "WE" μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας, δημιουργώντας κάτι νέο και μια αίσθηση κοινότητας που είναι συμβατή με το Τάμπερε, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ικανότητά της για αλλαγή και τη λήψη τολμηρών αποφάσεων από κοινού. Το μήνυμα να πράττουμε μαζί και να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο είναι πολύ ισχυρό σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς», λέει η Anna-Kaisa Ikonen, δήμαρχος του Τάμπερε.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Μπραντ Πιτ παρουσιάζει 9 διαφορετικά έργα: από μεγάλες δημιουργίες. όπως ένα χάλκινο περίβλημα, έως μικρότερα, όπως οι παγιδευμένες σφαίρες που κρυστάλλωσε σε πυρίτιο πλατίνας και τη λιτή μινιατούρα σπιτιού που έφτιαξε από φλοιό δέντρων.

Εικόνα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και οι τίτλοι που συνδέονται με μερικά από τα έργα τέχνης του Πιτ. Πολλά από τα κομμάτια των σφαιρών τιτλοφορούνται με παραλλαγές της φράσης «Αυτοπροκληθές τραύμα από πυροβολισμό στο σπίτι», ενώ ένα άλλο τιτλοφορείται «Στοχεύοντας σε σένα με είδα, αλλά ήταν πολύ αργά αυτή τη φορά».

Άλλα έργα του ηθοποιού τιτλοφορούνται ως «Θαμένες Ανάγκες», «Σκλάβοι των παθών μας», «Σπίτι για έξω» και «Κηροπήγια για αγαπημένους».

Η έκθεση «WE» θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Τέχνης Sara Hildén.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ