Διαστημικός τουρισμός: Η κινεζική startup CAS Space απειλεί το μονοπώλιο Μασκ - Μπέζος - Μπράνσον στο διάστημα

Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος και Ρίτσαρντ Μπράνσον φαίνεται να χάνουν το μονοπώλιο του διαστημικού τουρισμού. Η κινεζική startup εταιρεία CAS Space σκοπεύει να μεταφέρει τουρίστες στην άκρη της ατμόσφαιρας της Γης, με τιμή εισιτηρίου στα 285.000 δολάρια.
Διαστημικός τουρισμός: Η κινεζική startup CAS Space απειλεί το μονοπώλιο Μασκ - Μπέζος - Μπράνσον στο διάστημα

Μια κινεζική startup έρχεται να ανταγωνιστεί ισάξια τα σχέδια της κατάκτησης του διαστήματος από τους Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος και Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η εταιρεία CAS Space σχεδιάζει να στείλει τους πρώτους τουρίστες στα όρια του διαστήματος στο άμεσο μέλλον, με χαμηλότερη μάλιστα τιμή εισιτηρίου από αυτή που ζητά η τριάδα των διάσημων δισεκατομμυριούχων.

Διαβάστε ακόμα: Διαστημικός τουρισμός - Το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα ανοίγει το 2025

Ο Yang Yiqiang, ιδρυτής της εταιρείας που υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση και διαμορφωτής πολλών διαστημικών ονείρων, θα ξεκινήσει υποτροχιακά ταξίδια το 2025 με εισιτήριο 2-3 εκατομμυρίων γιουάν (285.000-427.000 δολάρια).

Εικόνα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο SCMP, η εταιρεία θα διερευνήσει την εμπορική χρήση πυραύλων με αποτέλεσμα την πλήρη άνθηση του εμπορικού διαστημικού τουρισμού. Μάλιστα, ο ιδρυτής της CAS Space δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά τουρίστες θα μπορούσαν να πετάξουν κάθε φορά σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 100 χιλιόμετρα σε ένα υποτροχιακό ταξίδι 10 λεπτών.

Η CAS Space θα μεταφέρει τους επιβάτες πάνω από τη γραμμή Kármán (το όριο μεταξύ της ατμόσφαιρας της Γης και του διαστήματος) για να βιώσουν μερικά λεπτά έλλειψης βαρύτητας.

«Μαζί με την ταχεία ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας, μια περιήγηση στο διάστημα δεν αποτελεί πλέον φαντασία για τους απλούς ανθρώπους, αλλά γίνεται πραγματικότητα. Ένα ταξίδι στο διάστημα θα φέρει στους τουρίστες μια ολοκαίνουργια εμπειρία», ανέφερε ο Yang σύμφωνα με την China Daily.

Ήδη η εταιρεία προγραμματίζει μια σειρά δοκιμαστικών πτήσεων χωρίς πλήρωμα, η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. Η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών κατέχει εν μέρει την CAS Space και τα υποτροχιακά ταξίδια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την China Tourism Group, τη μεγαλύτερη κρατική ταξιδιωτική εταιρεία στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ