Estrela de Fura: Το μεγαλύτερο ρουμπίνι στον κόσμο κοστίζει πάνω από 100 εκατ. δολάρια

Το μεγαλύτερο ακατέργαστο ρουμπίνι στον κόσμο, βάρους 101 καρατίων μόλις παρουσιάστηκε στον πύργο Almas, Jumeirah Lake Towers, στο Ντουμπάι. Το ρουμπίνι ανασκάφηκε στη Μοζαμβίκη και πρόκειται να πωληθεί σε ιδιωτική δημοπρασία τον Οκτώβριο με τιμή που αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατ. δολάρια.
Estrela de Fura: Το μεγαλύτερο ρουμπίνι στον κόσμο κοστίζει πάνω από 100 εκατ. δολάρια

Το Estrela de Fura, το μεγαλύτερο ακατέργαστο ρουμπίνι στον κόσμο, βάρους 101 καρατίων, με ποιότητα πολύτιμων λίθων, μόλις αποκαλύφθηκε στο Ντουμπάι, στον πύργο Almas, Jumeirah Lake Towers. Το ρουμπίνι ανασκάφηκε από ορυχείο στη Μοζαμβίκη. Εκτός από το μέγεθός του, ο φθορισμός και η ζωηρή-κόκκινη απόχρωση το καθιστούν επίσης ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα.

Διαβάστε ακόμα: The Enigma - Το «εξωγήινο» διαμάντι που πωλήθηκε έναντι 4,3 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα

Ο Dev Shetty, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fura Gems, δήλωσε: «Αυτή η ανακάλυψη είναι ένα άνευ προηγουμένου γεγονός και μια στιγμή τιμής για εμάς στη Fura και για τη Μοζαμβίκη. Το Estrela de Fura επιδεικνύει μια ποιότητα που μοιάζει με πολύτιμο λίθο, κάτι που της δίνει την ιδιότητα μιας ανακάλυψης που γίνεται μια φορά στον αιώνα».

Εικόνα

«Το ρουμπίνι Estrela de Fura είναι πιθανό να αποδώσει ένα έντονο, κορεσμένο κόκκινο χρώμα όταν είναι πλήρως και σωστά τοποθετημένο με επαρκείς αναλογίες», δήλωσε ο Daniel Nyfeler, διευθύνων σύμβουλος της Gübelin Gem Lab.

«Σε σύγκριση με τα περισσότερα ρουμπίνια, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Βιρμανία, αυτό το ρουμπίνι είναι σχετικά απαλλαγμένο από εγκλείσματα που να είναι ορατά με γυμνό μάτι. Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ μεγάλο μέγεθός του, το ζωηρό-κόκκινο χρώμα και τα χαρακτηριστικά διαύγειας, αυτό το ρουμπίνι έχει μια εξαιρετική δυνατότητα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια υψηλής ποιότητας που έχουν δει ποτέ», πρόσθεσε ο Nyfeler στο Jeweler Magazine.

Να σημειωθεί ότι άλλα σημαντικά ρουμπίνια σε συλλογές παγκοσμίως παρουσιάζουν εγκλείσματα σε σημαντικό βαθμό, στοιχείο που τους στερεί τη δυνατότητα να βρεθούν στο ίδιο βάθρο με το 101 καρατίων Estrela de Fura.

Το πετράδι θα παρουσιαστεί στο Ντουμπάι για ένα μήνα πριν πάει σε ιδιωτική δημοπρασία τον Οκτώβριο. Οι πιθανοί αγοραστές θα κάνουν τις αξιολογήσεις τους μέσα σε δύο ημέρες και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να καταβάλλουν ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατ. δολαρίων για να το αποκτήσουν.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε ενδεχομένως να το αγοράσει. Θα μπορούσε να είναι ένας οίκος κοπής, μια μάρκα κοσμημάτων, ένας συλλέκτης ή ακόμα και ένα μουσείο», δήλωσε ο Shetty.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ