Μπιλ Γκέιτς: Ευχήθηκε στον Γουόρεν Μπάφετ χαρούμενα 92α γενέθλια με παλιές φωτογραφίες στο Instagram

Μπιλ Γκέιτς: Ευχήθηκε στον Γουόρεν Μπάφετ χαρούμενα 92α γενέθλια με παλιές φωτογραφίες στο Instagram

Πώς θα ευχόταν ένας δισεκατομμυριούχος χρόνια πολλά σε έναν άλλον; Χρησιμοποιώντας φυσικά την τεχνολογία. Αυτό ακριβώς επέλεξε να κάνει ο Μπιλ Γκέιτς την ιδιαίτερη μέρα του Γουόρεν Μπάφετ. Ο πρώτος μπήκε στο Instagram για να ανεβάσει μια σειρά φωτογραφιών και να ευχηθεί στον δεύτερο καλή τύχη, με αφορμή τα 92α γενέθλιά του.

Διαβάστε ακόμα: Γουόρεν Μπάφετ - Κάποιος πλήρωσε 19 εκατ. δολάρια για ένα δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή

Ο Γουόρεν Μπάφετ, διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway και έμπνευση για πολλούς, έγινε 92 ετών στις 30 Αυγούστου 2022. Εκτός από την επιχειρηματική του επιτυχία, ο διάσημος μεγιστάνας είναι γνωστό ότι συμμετείχε σε πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μεταξύ άλλων, το 2006, ο επιχειρηματίας δώρισε στο ίδρυμα Γκέιτς ποσό ύψους περίπου 30 δισ. δολαρίων.

Εικόνα
Γκέιτς και Μπάφετ κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, το 2009 (Πηγή: Associated Press)

Επί του παρόντος, η αξία του Μπάφετ υπολογίζεται στα 99 δισ, δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ αυτή του Γκέιτς ανέρχεται στα 116 δισ. δολάρια. Παρά το γεγονός ότι είναι ανταγωνιστές, Γκέιτς και Μπάφετ συνδέονται με σταθερή φιλία. Αν και έχουν 25 χρόνια διαφορά, το δίδυμο έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τα χρόνια.

Η φιλία τους ξεκίνησε το 1990, χρονιά που αμφότεροι γνώριζαν τεράστια επιτυχία, και συχνά συναντιόντουσαν για να παίξουν μπριτζ ή να απολαύσουν τα αγαπημένα τους φαγητά. Οι δυο τους επισκέπτονταν συχνά ο ένας τον άλλον στην Ομάχα και το Σιάτλ και μάλιστα έχουν εμφανιστεί μαζί σε δημόσιες εκδηλώσεις όπως ο αγώνας μπάσκετ στο Λας Βέγκας το 2008.

Η συμμαχία τους μάλιστα ήταν τόσο ισχυρή που ο Γκέιτς εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Berkshire Hathaway το 2004 (αν και αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση) και οι δυο τους ξεκίνησαν επίσης την πρωτοβουλία Giving Pledge αργότερα το 2010.

Στεριώνοντας τον δεσμό και γιορτάζοντας τον δημόσια, ο Γκέιτς δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες των δυο τους στο Instagram με λεζάντα: «Η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν έχεις έναν φίλο όπως ο Γουόρεν. Χρόνια πολλά για τα 92α γενέθλια!».

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει τους δυο τους να απολαμβάνουν ένα ποτό, ενώ η δεύτερη τους δείχνει ντυμένους με κοστούμια. Η τρίτη και αγαπημένη μας φωτογραφία έδειχνε τους δύο άντρες να γελούν ενώ χαλαρώνουν στις επαγγελματικές τους σουίτες και η τελευταία παρουσίαζε τους δύο άντρες να κάνουν αστεία.

Ευτυχισμένα γενέθλια λοιπόν και από τη μεριά μας στον Γουόρεν Μπάφετ, με την ευχή όλες οι φιλίες του να είναι τόσο καλές όσο εκείνη με τον Μπιλ Γκέιτς.