Γουόρεν Μπάφετ: Κάποιος πλήρωσε 19 εκατ. δολάρια για ένα δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή

Γουόρεν Μπάφετ: Κάποιος πλήρωσε 19 εκατ. δολάρια για ένα δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή

Ένας ανώνυμος πλειοδότης έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία να δειπνήσει με τον θρυλικό Γουόρεν Μπάφετ. Για 21η και τελευταία φορά, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έβγαλε σε δημοπρασία ένα ιδιωτικό γεύμα προς όφελος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης του Σαν Φρανσίσκο για 19 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Τόσκα Μασκ - Πώς η αδερφή του Έλον Μασκ έφτιαξε το Pasionflix, το ερωτικό Netflix μόνο για γυναίκες

Σύμφωνα με την καταχώριση του eBay, ένας ανώνυμος πλειοδότης και επτά καλεσμένοι κέρδισαν το γεύμα της ζωής τους με τον 91χρονο δισεκατομμυριούχο και πρόεδρο της Berkshire Hathaway Inc. στο εστιατόριο Smith & Wollensky στη Νέα Υόρκη.

Πριν από δύο δεκαετίες, η πρώτη σύζυγος του Warren Buffett, Susie, ξεκίνησε την ιδέα ενός φιλανθρωπικού γεύματος με τον σύζυγό της, τα έσοδα του οποίου θα στήριζαν το GLIDE, ένα πρόγραμμα κατά της φτώχειας και της έλλειψης στέγης.

Το πρώτο γεύμα, το 2000, κόστισε 25.000 δολάρια. Το εστιατόριο Smith & Wollensky της Νέας Υόρκης, ένα από τα αγαπημένα μέρη του Μπάφετ, φιλοξενεί το μεσημεριανό γεύμα από την πρώτη δημοπρασία το 2000. Το 2019, ο ιδρυτής του Tron, Justin Sun, ήταν ο πρώτος που κέρδισε την ευκαιρία μιας ζωής για τον μπουφέ με τον δισεκατομμυριούχο, αξίας πάνω από 4,5 εκατ. δολάρια.

«Η φιλία και η γενναιοδωρία του Warren Buffett τα τελευταία 22 χρόνια ήταν πολύτιμη για την εμβάθυνση του αντίκτυπου της Glide στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού. «Η κληρονομιά του θα έχει διαρκή θετικό αντίκτυπο στο Glide και στους πελάτες που εξυπηρετούμε».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπάφετ έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 53,2 εκατ. δολάρια για το Glide στις 21 δημοπρασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ