H ζήτηση για τα vintage ρούχα και αξεσουάρ του οίκου Gucci αυξήθηκε κατά 500% το 2022

Ο κορυφαίος ιταλικός οίκος μόδας είναι και ο πιο περιζήτητος παγκοσμίως για τη φετινή χρονιά στα μεταχειρισμένα ρούχα.
H ζήτηση για τα vintage ρούχα και αξεσουάρ του οίκου Gucci αυξήθηκε κατά 500% το 2022

Λίγο η ταινία «House of Gucci» με τη Lady Gaga και τον Adam Driver, λίγο η τάση να επανέρχονται στη μόδα τα vintage αντικείμενα και κάπως έτσι ο οίκος Gucci είδε κάποια από τα κομμάτια του να γίνονται ανάρπαστα αυτή τη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος ιταλικός οίκος μόδας είναι ο πιο περιζήτητος για το 2022 στα μεταχειρισμένα ρούχα σύμφωνα με τη RealReal.

Διαβάστε ακόμη: H λίστα με τους πιο πλούσιους οίκους μόδας για το 2022

Το δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για μεταπώληση πολυτελών προϊόντων σύμφωνα με την οποία ο οίκος Gucci ήταν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των χρηστών για μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ.

Μάλιστα, μία τσάντα του ιταλικού οίκου που έκανε το ντεμπούτο της στις βιτρίνες το 1971, φαίνεται πως αποτελεί το πιο hot αξεσουάρ αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Πρόκειται για την Gucci Blondie, μια vintage τσάντα που είδαμε να επιστρέφει στην πασαρέλα στο Gucci's Love Parade τον περασμένο Νοέμβριο. Τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τη Vogue UK η συγκεκριμένη τσάντα αύξησε τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο κατά 500%. Ειδικά από τη στιγμή που ο κόσμος είδε celebrities όπως την Dakota Johnson ή την η Anne Hathaway να την κρατούν.

Ταυτόχρονα, μεγάλη ζήτηση φαίνεται πως έχουν και παπούτσια του οίκου με τα διάσημα loafers να εμφανίζονται για πρώτη φορά το 1953 και σήμερα να έρχονται ξανά στη μόδα με stars όπως η Billie Eilish και η Hailey Bieber να τα προτιμούν.

Όσο για το ποιος αγοράζει από δεύτερο χέρι τα προϊόντα του οίκου Gucci, φαίνεται πως όσοι ανήκουν στην Gen Z είναι οι καλύτεροι αγοραστές. Μιλάμε δηλαδή για άτομα που έχουν γεννηθεί προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990, τα οποία θέλουν με κάποιο τρόπο να αποκτήσουν ένα κομμάτι με διαχρονική αξία. Έτσι, δεν λένε όχι σε second hand επιλογές από τον ιταλικό οίκο μόδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ