Ο «πιο μικρός αμπελώνας του κόσμου» πουλάει το κρασί €5.000 το μπουκάλι

Ο «πιο μικρός αμπελώνας του κόσμου» πουλάει το κρασί €5.000 το μπουκάλι

Ο Tullio Masoni φτιάχνει ένα από τα πιο πολυτελή κρασιά στον κόσμο, όμως δεν θέλει να πιει κανείς!

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση ενός επιχειρηματία, συλλέκτη τέχνης και πρώην επενδυτικού τραπεζίτη, ο οποίος δημιούργησε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί τον «μικρότερο αμπελώνα του κόσμου» στον κορυφή ενός palazzo του 16ου αιώνα στην περιοχή Reggio Emilia στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης: Yamazaki Limited Edition Tsukuriwake Selection: 100 χρόνια ιαπωνικού ουίσκι σε 4 συλλεκτικές φιάλες

Η πόλη είναι η διάσημη γενέτειρα της τρίχρωμης ιταλικής σημαίας και βρίσκεται μεταξύ της Parma και της Modena. Εκεί, το κρασί του Masoni παράγεται με προσοχή και σπάνια φτάνει στο τραπέζι κάποιου επισκέπτη. Για τον εκκεντρικό παραγωγό, το κρασί αυτό αποτελεί περισσότερο ένα συλλεκτικό έργο τέχνης, παρά ένα ποτό που μπορεί να απολαύσει κανείς στην καθημερινότητα του.

Δεν έχει άδικο αν σκεφτεί κανείς πως παρασκευάζεται...

Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του συγκεκριμένου κρασιού μεγαλώνουν στην «ταράτσα» του Via Mari 10, από όπου πήρε και το όνομα του το διάσημο κρασί. Αυτός ο μικρός αμπελώνας στην κορυφή του κτηρίου μπορεί να δώσει αρκετό σταφύλι για μόλις 29 μπουκάλια κόκκινου κρασιού κάθε χρόνο, τα οποία ο Masoni κοστολογεί στα 5.000 ευρώ ανά τεμάχιο.

Εικόνα
Ο αμπελώνας - Πηγή: Via Mari 10

Όποιος θέλει να αποκτήσει ένα μπουκάλι, δεν θα το βρει σε κάποιο κατάστημα που πουλάει κρασιά, αλλά στην γκαλερί τέχνης Bonioni Arte, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από τον αμπελώνα.

Το ίδιο το κρασί παλαιώνεται σε βαρέλια από δρυ, τα οποία είναι γλυπτά από άλλον έναν ντόπιο καλλιτέχνη, τον Lorenzo Menozzi, ενώ ο Giuseppe Camuncoli, ένας διάσημος καλλιτέχνης των Marvel κόμικ έχει σχεδιάσει την ετικέτα των μπουκαλιών.

Εικόνα
Το κρασί - Πηγή: Via Mari 10

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ