Sotheby's: Το πιο πολύτιμο «διαστημικό» αντικείμενο πουλήθηκε έναντι 2,8 εκατ. δολαρίων

COURTESY OF SOTHEBY'S

Το τζάκετ που φορούσε ο αστροναύτης Buzz Aldrin στη πτήση του Apollo 11 έγινε το πιο ακριβό διαστημικό αντικείμενο που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία!

Το «διάσημο» τζάκετ έφτασε την αστρονομική τιμή των 2,8 εκατ. δολαρίων στη δημοπρασία του Sotheby's που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και έγινε το πιο πολύτιμο αντικείμενο της κατηγορίας του, μετά από μία έντονη δεκάλεπτη «μάχη» μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

Εικόνα
Buzz Aldrin Jacket - Sothebys
Το «διάσημο» τζάκετ έφτασε την αστρονομική τιμή των 2,8 εκατ. δολαρίων. - Πηγή: Sotheby's

Διαβάστε επίσης: Sotheby's: Νέο ρεκόρ δημοπρασίας με 79,8 εκατ. δολάρια για πίνακα του Magritte

Αν και παραμένει άγνωστο το όνομα του πλειοδότη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, η τιμή ξεπέρασε «εύκολα» την εκτίμηση των ειδικών που... έβλεπαν να πιάνει ένα ποσό μεταξύ 1 και 2 εκατ. δολαρίων.

Πριν την έναρξη της δημοπρασίας, ο ίδιος ο Buzz Aldrin έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κάνοντας αναφορά στο ταξίδι που πραγματοποίησε πριν από 53 χρόνια.

Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο πολύτιμο αντικείμενο που έχει βρεθεί στο διάστημα, ήταν η «τσάντα φεγγαρόσκονης» του Apollo 11, η οποία πουλήθηκε έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων το 2017.