Αδόλφος Χίτλερ: Σε δημοπρασία το χρυσό του ρολόι LeCoultre για 4 εκατ. δολάρια

Το εξατομικευμένο χρυσό ρολόι του Αδόλφου Χίτλερ, το οποίο έκλεψε ένας Γάλλος στρατιώτης, βγαίνει σε δημοπρασιε για 4 εκατ. δολάρια. Το ρολόι δόθηκε στον ηγέτη των Ναζί το 1933, αφότου χρίστηκε καγκελάριος.
Αδόλφος Χίτλερ: Σε δημοπρασία το χρυσό του ρολόι LeCoultre για 4 εκατ. δολάρια

Ο Αδόλφος Χίτλερ κατέχει αδιαμφισβήτητα μία από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα με τις πιο μισητές προσωπικότητες στην παγκόσμια ιστορία. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν, είτε πρόκειται για προσωπικά του αντικείμενα, υπογεγραμμένες επιστολές, ακόμη και κλειδιά τουαλέτας, προσελκύουν αμέσως το ενδιαφέρον των συλλεκτών.

Διαβάστε ακόμα: Clive Palmer - Αγόρασε τη Mercedes του Χίτλερ ο Αυστραλός αντιεμβολιαστής δισεκατομμυριούχος πολιτικός;

Πρόσφατα, ένα χρυσό ρολόι που ανήκε στον ηγέτη των Ναζί εμφανίστηκε σε δημοπρασία για το τεράστιο ποσό των 4 εκατ. δολαρίων. Το χρυσό αναστρέψιμο ρολόι χειρός Andreas Huber λεηλατήθηκε από το ορεινό κρησφύγετο του Χίτλερ από έναν Γάλλο στρατιώτη Sgt Robert Mignot κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εικόνα
Robert Mignot: Ο Γάλλος στρατιώτης που πήρε αυτό το ρολόι από το Berghof, το ορεινό σπίτι του Χίτλερ στη Βαυαρία (Πηγή: Alexander Historical Auctions)

Το εντυπωσιακό κομμάτι που κατασκευάστηκε από την ελβετική ωρολογοποιία πολυτελείας LeCoultre ήταν μια λεπτομερής δημιουργία με τα αρχικά του ναζί ηγέτη, τη σβάστικα και τον αετό του καθεστώτος.

Επιπλέον, το ρολόι φέρει επιγραφές με τρεις σημαντικές ημερομηνίες για τον δικτάτορα. Οι αναγραφόμενες ημερομηνίες δηλώνουν τα γενέθλια του Χίτλερ, την ημερομηνία που διορίστηκε καγκελάριος της Γερμανίας και την ημερομηνία της εκλογικής νίκης του ναζιστικού κόμματος το 1933.

Εικόνα

Ο Μπιλ Παναγόπουλος, πρόεδρος της Alexander Historical Auctions, θεωρεί ότι το ρολόι ήταν ίσως ένα δώρο στον αυστριακής καταγωγής Γερμανό πολιτικό από το ναζιστικό κόμμα για να τιμήσει το επίτευγμά του.

«Δεν το προσφέρουμε αυτό ως φόρο τιμής στον χειρότερο άνθρωπο που έζησε ποτέ. Αντίθετα, είναι ένα απίστευτα σπάνιο ιστορικό κειμήλιο, που υποδηλώνει βαθιά μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας και ως εκ τούτου ιδιαίτερα σημαντικό», ανέφερε ο Παναγόπουλος.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε την πώληση των αντικειμένων του Χίτλερ, όπως χαρτικά, ρούχα και έπιπλα. Αλλά κάτι τόσο προσωπικό και μεγάλης αξίας δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά σε δημοπρασία. Για προσφορές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρολόι του Αδόλφου Χιτλερ μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Alexander Historical Auctions

Robert Mignot – Ο Γάλλος στρατιώτης που πήρε αυτό το ρολόι από το Berghof – το ορεινό σπίτι του Χίτλερ στη Βαυαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ