Norton: Η θρυλική βρετανική εταιρεία αναβιώνει για άλλη μια φορά τη θρυλική μοτοσικλέτα Commando 961

Norton: Η θρυλική βρετανική εταιρεία αναβιώνει για άλλη μια φορά τη θρυλική μοτοσικλέτα Commando 961

H Norton Commando κατασκευάστηκε αρχικά από το 1967 έως το 1977, και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας παραγωγής της ήταν μια μοτοσικλέτα με τεράστια επιρροή που στάθηκε ως η ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Harley-Davidson G.I. Enthusiast Collection - Φόρος τιμής στις στρατιωτικές μοτοσικλέτες με δύο νέα μοντέλα

Το 2008, ο Stuart Garner θα αναβίωνε το μοντέλο υπό τη σημαία της Norton Motors, Ltd. και θα άρχιζε να παράγει μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του cafe racer, γνωστή ως Commando 961. Δυστυχώς, το 2020, μετά από τρομερά κακή διαχείριση της θρυλικής βρετανικής μάρκας Garner— η οποία πρόσφατα ομολόγησε την ενοχή της τόσο για παράνομες επενδύσεις όσο και για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από την εταιρεία— αναγκάστηκε να παύσει τις εργασίες της Norton Motors Ltd..

Ενώ το μέλλον της Norton έμοιαζε αβέβαιο, η ινδική εταιρεία TVS αγόρασε τον φημισμένο κατασκευαστή και επανεκκινεί την παραγωγή. Παράλληλα με το ντεμπούτο του επανασχεδιασμένου superbike V4SV της Norton, η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα την επιστροφή ενός νέου και βελτιωμένου Commando 961.

Επιφανειακά, το νέο μοντέλο 961 μοιάζει απίστευτα με την τελευταία έκδοση, διατηρώντας το ίδιο στυλ και αμάξωμα. Το Commando 961 που κατασκευάστηκε από την TVS θα διατηρήσει επίσης τη σουίτα εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας του προκατόχου της εποχής της Garner, όπως ανάρτηση Öhlins και φρένα Brembo εμπρός και πίσω, και ένα πλαίσιο σχεδιασμένο από το Spondon.

Εικόνα

Οι αλλαγές στο νέο μοντέλο βρίσκονται κυρίως κάτω από την παροιμιώδη κουκούλα. Συμβατό πλέον με τα πρότυπα εκπομπών Euro 5, το επερχόμενο Commando 961 πιθανότατα θα αποφέρει όσο περισσότερους -αν όχι περισσότερους- από τους 80 ίππους του προκατόχου του.

Επειδή η TVS επέλεξε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το τμήμα «961» του ονόματος του μοντέλου, υποθέτουμε ότι η μοτοσικλέτα θα έχει τον ίδιο κυβισμό 961 cc. Η τιμή και η διαθεσιμότητα για το Norton Commando 961 του 2023 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αν και αναμένουμε ότι το βρετανικό cafe racer θα κοστίζει περίπου από 25.000 έως 35.000 δολάρια.

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για το επερχόμενο Commando 961 αναμένεται να βγουν επίσης μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε μπορείτε να περιηγηθείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Norton.