Inoduno: Τα χειροποίητα σκυλόσπιτα σε στυλ παραδοσιακού ιαπωνικού ναού κοστίζουν 150.000 δολάρια

Εμπνευσμένα από την ιαπωνική αρχιτεκτονική, τα εντυπωσιακά σκυλόσπιτα Inoduno της εταιρείας Bunkaizai Kozo Keikaku κοστίζουν 150.000 δολάρια και κατασκευάζονται εξολοκλήρου στο χέρι από τεχνίτες που φτιάχνουν παραδοσιακούς ιαπωνικούς ναούς.
Inoduno: Τα χειροποίητα σκυλόσπιτα σε στυλ παραδοσιακού ιαπωνικού ναού κοστίζουν 150.000 δολάρια

Ως οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, οι σκύλοι αξίζουν όλη την πολυτέλεια του κόσμου. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται πιστεύουν οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας Bunkaizai Kozo Keikaku, οι οποίοι κατασκευάζουν σκυλόσπιτα αξίας 150.000 δολαρίων, εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το ιαπωνικό ουίσκι έγινε το πιο πολυπόθητο απόσταγμα στον πλανήτη

Το σκυλόσπιτο Inoduno δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο χέρι στην Οσάκα της Ιαπωνίας, από ξυλουργούς και τεχνίτες μετάλλων, με τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή παραδοσιακών ιερών και ναών.

Τα υλικά κατασκευής περιλαμβάνουν ιαπωνικό ξύλο κυπαρισσιού hinoki και keyaki, γρανίτη για τη βάση και χάλκινες πλάκες για την οροφή. Η κατασκευή έχει ύψος 119,1 cm και πλάτος 122,5 cm, ενώ το εσωτερικό έχει ύψος 41 cm και πλάτος 39,4 cm.

Το «Inudono» είναι ένας συνδυασμός των ιαπωνικών λέξεων «inu», που σημαίνει σκύλος, και «dono», που σημαίνει φεουδάρχης. Και για να διασφαλιστεί ότι το σπίτι είναι αρκετά πολυτελές για μια τέτοια ύπαρξη, στην Bunkaizai Jozo Keikaku έχουν υπολογίσει ότι κάθε αποκλειστική παραγγελία θα διαρκέσει από 6 έως 12 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Περιγράφοντας το αρχοντικό για τους τετράποδους φίλους μας, η φίρμα αναφέρει: «Με την κατασκευή κάθε σπιτιού ασχολούνται ένας ενεργός ξυλουργός του παλατιού, ένας έμπειρος τεχνίτης λαμαρίνας και ένας χαράκτης, υπό την επίβλεψη ενός μηχανικού ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές επισκευές ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το σχέδιο βασίζεται στο στυλ του Ζεν Βουδισμού, το οποίο ήταν ένα αρχιτεκτονικό στυλ που εισήχθη μαζί με τον Βουδισμό Ζεν κατά την περίοδο Kamakura».

A post shared by 【犬殿】INUDONO (@inudono_jp)

Αιτιολογώντας τη μακροχρόνια διαδικασία κατασκευής, η εταιρεία σημειώνει πως «το σπίτι κατασκευάζεται προσεκτικά κομμάτι-κομμάτι από έναν ξυλουργό και έναν τεχνίτη χαλκού. Καθώς όμως οι συγκεκριμένοι τεχνίτες ασχολούνται παράλληλα με νέες κατασκευές και εργασίες επισκευής σε ναούς και ιερά, μπορούν να ολοκληρώνουν μόνο ένα σπίτι το χρόνο».

Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι το Inudono είναι το κατάλληλο σπίτι για το κατοικίδιό τους και θα διέθεταν 150.000 δολάρια για να το αποκτήσουν, μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της εταιρεία Bunkaizai Jozo Keikaku και να το παραγγείλουν. Εκτός βέβαια από τα χρήματα θα πρέπει να διαθέτουν και αρκετή υπομονή καθώς οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο του 2022.