Τόσκα Μασκ: Πώς η αδερφή του Έλον Μασκ έφτιαξε το Pasionflix, το ερωτικό Netflix μόνο για γυναίκες

Ο Έλον Μασκ μπορεί να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά η μικρότερη αδερφή του έχει επίσης πάθος για τις επιχειρήσεις. Η 47χρονη Τόσκα Μασκ, είναι διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της εταιρείας Passionflix, μιας πλατφόρμας που φιλοδοξεί να μετατρέψει στο Netflix των ρομαντικών ταινιών για γυναίκες.
Τόσκα Μασκ: Πώς η αδερφή του Έλον Μασκ έφτιαξε το Pasionflix, το ερωτικό Netflix μόνο για γυναίκες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ, δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που διακατέχεται από με επιχειρηματικό δαιμόνιο. Η Τόσκα Μασκ, η μικρότερη αδερφή του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, αποδεικνύει ότι το πάθος για τις επιχειρήσεις είναι θέμα DNA.

Διαβάστε ακόμα: Tesla - Ανοίγει εστιατόριο στο Χόλιγουντ με drive-In cinema και σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός της ασχολείται τους τελευταίους μήνες με την εξαγορά του Twitter, η Τόσκα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην οικοδόμηση μιας άλλης πλατφόρμας streaming TV με ένα σαφώς διαφορετικό κοινό στο μυαλό: τις γυναίκες που αναζητούν ρομαντικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και περιεχόμενο αυτού του τύπου γενικότερα.

Η 47χρονη Τόσκα είναι διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια μιας εταιρείας που ονομάζεται Passionflix, η οποία ξεκίνησε το 2017. Η υπηρεσία προσφέρει μια σειρά από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές διασκευές δημοφιλών ρομαντικών μυθιστορημάτων και ερωτικής φαντασίας.

A post shared by Tosca Musk (@toscamusk)

Η υπηρεσία δεν προσφέρει μόνο τίτλους διαφόρων εταιρειών παραγωγής, αλλά διαθέτει και πολλές πρωτότυπες παραγωγές, πολλές από τις οποίες, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των New York Times, σκηνοθετούνται από την ίδια την Τόσκα.

«Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν υποτιμητικά τον ρομαντισμό και δεν πιστεύουν ότι είναι βαθιά εγκεφαλική υπόθεση», ανέφερε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Νομίζω ότι είναι λάθος. Ο ρομαντισμός είναι η επικύρωση των συναισθημάτων. Πρόκειται για την αφαίρεση της ντροπής από τη σεξουαλικότητα. Πρόκειται για συγκινητικές ιστορίες».

Αν και η διευθύνουσα σύμβουλος του Passionflix παραδέχεται ότι η πανδημία του κορονοϊού αποτέλεσε ένα τεράστιο εμπόδιο στην ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως λόγω υπερκορεσμού του σήματος από τις υπηρεσίες ροής της Paramount και της Disney, υποστηρίζει ότι οι συνδρομές αυξάνονται ανεξάρτητα.

Σύμφωνα επίσης με τους NYT, οι συνδρομές στο Passionflix αυξήθηκαν κατά 73% το 2021, γεγονός που βοήθησε την πλατφόρμα να εξασφαλίσει πρόωρη χρηματοδότηση 22 εκατ. δολαρίων.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο εξαιρετικά πλούσιος αδερφός της έχει επενδύσει στην πλατφόρμα, η Τόσκα κράτησε τα χείλη της σφραγισμένα, λέγοντας απλά: «Αν πω ότι είναι επενδυτής, τότε όλοι λένε “έβαλε τον αδερφό της να πληρώσει”. Και αν πω ότι δεν επένδυσε, τότε θα πουν “δεν την υποστηρίζει”».

A post shared by Tosca Musk (@toscamusk)

Eνώ η καθαρή αξία του Έλον Μασκ αγγίζει τα 200 δισ. δολάρια, η Τόσκα, ανεξάρτητα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του αδερφού της, έχει επίσης δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία. Οι αναφορές ποικίλλουν, ωστόσο η διευθύνουσα σύμβουλος του Passionflix φέρεται να αξίζει περίπου 170 εκατ. δολάρια.