Tesla: Ανοίγει εστιατόριο στο Χόλιγουντ με drive-In cinema και σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ένα διώροφο 24ωρο εστιατόριο στο Λος Άντζελες φαίνεται ότι σχεδιάζει να ανοίξει η Tesla του Elon Musk. To κλασικό αμερικανικό diner θα διαθέτει δύο οθόνες LED 14 μέτρων όπου θα προβάλλονται ταινίες αλλά και 28 ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Tesla: Ανοίγει εστιατόριο στο Χόλιγουντ με drive-In cinema και σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο Elon Musk «πέταξε» για πρώτη φορά την ιδέα ενός εστιατορίου με την υπογραφή της Tesla, ωστόσο φαίνεται ότι η ιδέα αρχίζει τώρα να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Διαβάστε ακόμα: Μια ματιά στο εσωτερικό των εντυπωσιακών γραφείων της Tesla του Έλον Μασκ

Σύμφωνα με το Bloomberg Pursuits, η φίρμα υπέβαλε έγγραφα στην πόλη του Λος Άντζελες στις 19 Μαΐου, τα οποία αφορούν στην κατασκευή ενός νέου 24ωρου εστιατορίου στο Χόλιγουντ, το οποίο θα λειτουργεί επίσης και ως σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και κινηματογράφος,.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 193 δισ. δολαρίων, έκανε για πρώτη φορά tweet το 2018 σχετικά με την κατασκευή ενός «drive-in παλιά σχολής, με rollers και ροκ εστιατοριο». Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση των νέων αρχιτεκτονικών σχεδίων που υπεβλήθησαν προς έγκριση ώστε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το εγχείρημα.

Ο νέος προορισμός 865 τετραγωνικών μέτρων περίπου, βρίσκεται στη διάσημη λεωφόρο Santa Monica, και θα αντικαταστήσει ένα δημοφιλές κατάστημα Shakey's Pizza που βρίσκεται λίγα τετράγωνα από τα Trejos Coffee & Donuts και τα McDonald's.

Το ίδιο το εστιατόριο θα καλύπτει δύο ορόφους και θα προσφέρει συνολικά 218 θέσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Ο πρώτος όροφος έχει το μεγαλύτερο μέρος των εσωτερικών καθισμάτων ενώ ο δεύτερος όροφος θα είναι κυρίως υπαίθρια καθίσματα. Στο δεύτερο όροφο θα περιλαμβάνεται επίσης ένα ειδικό τμήμα κινηματογράφου (και σνακ μπαρ, φυσικά) με εξαιρετική θέα στις δύο πελώριες οθόνες LED 14 μέτρων στο βόρειο και δυτικό άκρο του πάρκινγκ.

Επιπλέον στο χώρο του ξενοδοχείου θα υπάρχουν 28 ταχυφορτιστές που θα επιτρέπουν στους οδηγούς να επαναφορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα ενώ παρακολουθούν μια ταινία. Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμη και να παραγγείλουν φαγητό και να το παραλάβουν χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το όχημά τους.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, ενώ οι ταινίες θα προβάλλονται μεταξύ 7 το πρωί και 11 το βράδυ. Αν και δεν περιγράφεται στα έγγραφα, ο ίδιος ο Elon Musk έχει επιβεβαιώσει ότι οι πελάτες θα μπορούν να πληρώνουν για τα πάντα με κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Όσον αφορά την αισθητική, ο χώρος πιθανότατα θα έχει αναφορές στα φουτουριστικά gigafactories της Tesla και θα διαθέτει ένα λογότυπο «T» που η αυτοκινητοβιομηχανία κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για εστιατόρια πέρυσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ