Κάθε μπάλα και 800 ευρώ: Γιατί το Black Diamond είναι το ακριβότερο παγωτό του κόσμου

Το παγωτό που σερβίρει το Scoopi Cafe κοστίζει περισσότερο κι από χρυσό, όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να κλείσουν ένα τραπέζι για να το δοκιμάσουν.
Κάθε μπάλα και 800 ευρώ: Γιατί το Black Diamond είναι το ακριβότερο παγωτό του κόσμου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα παγωτό (ή ένα φαγητό γενικότερα) να κοστίζει περισσότερο κι από χρυσό; Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε το Scoopi Cafe στο Ντουμπάι, το οποίο δημιούργησε ένα γλυκό, με μόλις μία μπάλα παγωτού. Η τιμή του είναι περίπου στα 800 ευρώ και μπορεί να το βρει κανείς στο μενού του καταστήματος ως «Black Diamond».

Διαβάστε ακόμη: Ντμίτρι Μουράτοφ: Σε δημοπρασία υπέρ των Ουκρανών προσφύγων το Νόμπελ Ειρήνης 2021 του Ρώσου δημοσιογράφου

Το όνομα του συγκεκριμένου παγωτού μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού αποτελεί το «διαμάντι» του Scoopi Cafe. Αν και στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα παγωτού του κόσμου βρίσκεται το τεράστιο Absurdity Sundae (60.000 δολάρια), η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του Black Diamond μιλάμε για μία μόλις μπάλα παγωτού.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη μπάλα. Φτιάχνεται από φρέσκους κόκκους βανίλιας, ενώ από πάνω του τοποθετείται βρώσιμος χρυσός 23 καρατίων, σαφράν από το Ιράν και μαύρη τρούφα Ιταλίας.

Για να το κάνουμε ακόμη καλύτερο, να πούμε ότι το παγωτό σερβίρεται σε ένα μπολ της εταιρείας Versace, το οποίο στο τέλος της βραδιάς μπορούν να πάρουν μαζί οι πελάτες.

Πριν από μερικούς μήνες, η γνωστή blogger και influencer από την Ινδία, Shenaz Treasurywala, επισκέφτηκε το μαγαζί στο Ντουμπάι, προκειμένου να δοκιμάσει τις δημιουργίες του. Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να παραγγείλει το πανάκριβο γλυκό και να μοιραστεί τις εντυπώσεις της με το κοινό της. «Ήταν ενδιαφέρον, αλλά είναι σα να τρως χρυσό», είπε η Influencer, η οποία τόνισε σε δημοσίευσή της πως για καλή της τύχη, της το σερβίρισαν και δεν χρειάστηκε να πληρώσει.

Πάντως οι χρήστες των social media φαίνεται πως αντέδρασαν έντονα στην εξωφρενική τιμή του συγκεκριμένου παγωτού, στέλνοντας στην instagrammer σχόλια του στιλ «είναι πιο απλό το να πας στο Ντουμπάι, παρά να φας αυτό το γλυκό».