Migaloo M7: Ένα ιδιωτικό υποβρύχιο 2 δισ. δολαρίων με τις διαστάσεις και την πολυτέλεια ενός mega yacht

Το M7, το ιδιωτικό υποβρύχιο αξίας 2 δισ. δολαρίων της εταιρείας Migaloo, έχει τις διαστάσεις και την πολυτέλεια ενός mega yacht. Το σκάφος είναι σχεδόν τρεις φορές μακρύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, διαθέτει πολυτελείς VIP σουίτες, ελικοδρόμιο, ακόμη και πισίνα.
Migaloo M7: Ένα ιδιωτικό υποβρύχιο 2 δισ. δολαρίων με τις διαστάσεις και την πολυτέλεια ενός mega yacht

Τα super yachts που κοστίζουν εκατομμύρια διαθέτουν τρία στοιχεία που λατρεύουν οι δισεκατομμυριούχοι και οι ολιγάρχες σε όλο τον κόσμο: status, πολυτέλεια και ιδιωτικότητα. Ιδιαίτερα το τελευταίο είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες τέτοιων πλοίων δεν αναφέρονται καν ως κάτοχοι της πολύτιμης ιδιοκτησίας τους.

Διαβάστε ακόμα: Azzam - Πώς το μεγαλύτερο superyacht του κόσμου έκλεψε τον τίτλο από το Eclipse του Αμπράμοβιτς

Για να διασφαλίσουν ότι τίποτα δεν θα χαλάσει την εν πλω ησυχία τους, κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα: εξοπλίζουν τα σκάφη τους με ηχητικές ασπίδες, προστασία από drones, ακόμη και τεχνολογίες που δεν επιτρέπουν στους παπαράτσι να τους φωτογραφίζουν.

Εικόνα

Η ασφάλεια φαίνεται επίσης να βρίσκεται στην κορυφή των απαιτήσεων ορισμένων πλοιοκτητών. Δεν είναι λίγα τα yacht που διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένες διόδους προστασίας από πειρατές, αντιπυραυλικά συστήματα με ραντάρ, αλεξίσφαιρα παράθυρα, πρόβλεψη για προσγείωση και απογείωση τριών ελικοπτέρων κ.ά.

Εικόνα

Σε όλα τα παραπάνω, η εταιρεία Migaloo με έδρα την Αυστρία, έρχεται να προσθέσει μία ακόμη επιλογή: τη δυνατότητα όλος αυτός ο πλωτός πλούτος να μπορεί να κινηθεί και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ως concept προς το παρόν, τα υποβρύχια της Migaloo είναι στην ουσία ιδιωτικά γιοτ με τη δυνατότητα να καταδύονται στα 500 μέτρα κάνοντας υποβρύχια κρουαζιέρα με ταχύτητα 20 κόμβων.

Το πιο εξωφρενικό μοντέλο από το στόλο των βυθιζόμενων super yacht της εταιρείας είναι το M7, μήκους 283 μέτρων. Το M7 είναι ένα εντυπωσιακό πολυώροφο σκάφος που περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις που θα διάθετε ένα τυπικό megayacht, όπως ελικοδρόμιο, οκτώ VIP σουίτες, αίθουσα προβολής ταινιών, υπαίθρια τραπεζαρία, και πισίνα στο κατάστρωμα.

Εικόνα

Πέρα από το θηριώδες M7, η Migaloo προσφέρει επίσης μια γκάμα προδιαγραφών μεγέθους και διαμορφώσεων με τρία ακόμη μικρότερα μοντέλα: το M2 72 μέτρων, το M5 135 μέτρων και το Μ6 160 μέτρων. Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg, η ναυαρχίδα του στόλου, το Μ7 θα διατίθεται σε αστρονομική τιμή που θα αγγίζει τα 2,3 δισ. δολάρια, κάτι που θα το έκανε «το πιο ακριβό ιδιωτικό αντικείμενο παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Christian Gumpold, διευθύνων σύμβουλος της Migaloo.

Το μέσο υποβρύχιο μοντέλο από την γκάμα της Migaloo θα είναι ικανό να φτάσει τους 40 κόμβους στο νερό και τους 20 κόμβους κάτω από την επιφάνεια, ενώ η κατάδυση θα μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα άνευ προηγουμένου βάθος πολυτέλειας που θα ζήλευε ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μ& και τα υπόλοιπα μοντέλα της Migaloo μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ