HiCan: Το πρώτο «έξυπνο κρεβάτι» ήρθε από το μέλλον για να αλλάξει τα πάντα στον ύπνο σας

Αν αυτό που αποζητάτε επιστρέφοντας σπίτι είναι η πραγματική χαλάρωση, τότε ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε το πρώτο «έξυπνο κρεβάτι», το οποίο κατασκευάζεται στην Ιταλία και έχει ως πρώτο του στόχο να σας παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για τον πιο άνετο ύπνο της ζωή σας.
Smart Bed (Πηγή: HiCan)

Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πανδημία του κορονοϊού όλο και περισσότεροι επενδύσαμε στο κομμάτι που λέγεται «self care». Σε προϊόντα και υπηρεσίες δηλαδή, τα οποία είναι στοχευμένα στον εαυτό μας και μόνο, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουμε, να αποβάλλουμε το στρες και τις κακές σκέψεις, αλλά και να νιώσουμε μια αίσθηση ανανέωσης.

Διαβάστε ακόμη: Duck Ledges Island: Ένα απομονωμένο ιδιωτικό νησί στη μέση του ωκεανού πωλείται για 339.000 δολάρια

Αρκετοί επισκέφτηκαν κάποιο spa ή κέντρο ευεξίας, ενώ άλλοι αγόρασαν gadgets για το σπίτι, τα οποία έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη. Από ρομποτικές σκούπες μέχρι έξυπνα κρεβάτια. Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα για την τελευταία αυτή κατηγορία, τότε ίσως έφτασε η στιγμή να σας συστήσουμε το HiCan, το κρεβάτι που έρχεται απευθείας από το μέλλον και που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην κρεβατοκάμαρά μας.

Πρόκειται για το πρώτο smartbed, το οποίο πηγαίνει την βραδινή σας ρουτίνα σε άλλο επίπεδο. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο κρεβάτι. Το HiCan είναι ένας «σταθμός ύπνου», στον οποίο βρίσκουμε ένα από τα καλύτερα στρώματα της αγοράς. Μάλιστα, το στρώμα κινείται μέσω ενός τηλεκοντρόλ, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στο σώμα όποιου ξαπλώνει.

Παράλληλα, το HiCan παρακολουθεί τον ύπνο σας μέσω tracker, δίνοντάς σας μετά αναλυτικά στατιστικά για τους παλμούς, τις αναπνοές ή την αγαπημένη στάση σας. Μετράει ακόμη τη θερμοκρασία του χώρου, την υγρασία, αλλά και το επίπεδο του θορύβου. Για όσους χρειάζονται λίγη ώρα μέχρι να τους πάρει ο ύπνος, το κρεβάτι διαθέτει κρυφό φωτισμό, ο οποίος ρυθμίζεται με χειριστήριο, επιλογές μασάζ ποδιών και ώμων, μουσική και χαλαρωτικά αρώματα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας. Στο πίσω μέρος του κρεβατιού υπάρχει ένας 4Κ HD προτζέκτορας, ο οποίος δημιουργεί μπροστά σας μια οθόνη 70 ιντσών, όπου μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες και σειρές από το Netflix ή οποιαδήποτε πλατφόρμα επιθυμείτε.

Εκτός από τη διαστημική τεχνολογία του, το HiCan αποτελεί και ένα έργο τέχνης. Έχει σχεδιαστεί από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Piero Lissoni, ενώ έχει παρουσιαστεί στο Salone Internazionale del Mobile (Έκθεση Επίπλων Μιλάνου) το 2019. Διαθέτει επίσης μηχανοκίνητες περσίδες, οι οποίες προσφέρουν απόλυτη ιδιωτικότητα στο κρεβάτι.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hi-Interiors (@hi_interiors)

Για να το κάνει κάποιος δικό του θα πρέπει να το παραγγείλει αρχικά από την ιστοσελίδα της εταιρείας και να περιμένει στη συνέχεια τη σειρά του, καθώς η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη. Πόσο κοστίζει τώρα όλο αυτό; Η τιμή του HiCan κυμαίνεται γύρω στα 60.000 ευρώ, ωστόσο μπορεί να ανέβει ή να κατέβει, ανάλογα και τις προτιμήσεις του εκάστοτε αγοραστή.