Duck Ledges Island: Ένα απομονωμένο ιδιωτικό νησί στη μέση του ωκεανού πωλείται για 339.000 δολάρια

Το Duck Ledges Island είναι ένα ιδιωτικό νησί 1,5 στρέμματος στα ανοικτά των ακτών του Μέιν. Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει για 339.000 δολάρια. Όχι όμως απαραίτητα σε όποιον εμφανιστεί με τα χρήματα στο χέρι. Ο Billy Milliken έχει θέσει κάποιους απαράβατους όρους.
Duck Ledges Island: Ένα απομονωμένο ιδιωτικό νησί στη μέση του ωκεανού πωλείται για 339.000 δολάρια

Κάθε φορά που ακούμε ότι ένα ιδιωτικό νησί βγαίνει προς πώληση, βιαζόμαστε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάποιο ακίνητο κάπου στη μέση της απαστράπτουσας Καραϊβικής και ότι θα το αρπάξει κάποιος δισεκατομμυριούχος . Εξάλλου, ο Μπιλ Γκέιτς έχει το αγαπημένο του Grand Bogue Caye και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πετάει πέρα δώθε μεταξύ των νησιών Moskito και Necker.

Διαβάστε ακόμα: Moskito Island - Στο νέο θέρετρο του Richard Branson επιλέγεις την περιπέτεια που θέλεις να ζήσεις

Ωστόσο, το ιδιωτικό νησί στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι περιμένουν. Το Duck Ledges, έκτασης μόλις 1,5 στρέμματος, είναι σφηνωμένο μεταξύ του Εθνικού Πάρκου Acadia και των καναδικών συνόρων, στα ανοικτά των ακτών του Μέιν.

Εικόνα

Τα 339.000 δολάρια, τιμή πώλησης του Duck Ledges, σίγουρα δεν πλησιάζουν όσα πλήρωσαν ο Γκέιτς και ο Μπράνσον για τα νησιά τους —και οι δύο ξόδεψαν περίπου 13 εκατ. δολάρια, πριν από μια δεκαετία περίπου. Επίσης για τον ιδιοκτήτη του, τον κτηματομεσίτη Billy Milliken, το κριτήριο για την πώληση δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που θέτει ο ίδιος για να παραχωρήσει το νησί.

Ο στενός συναισθηματικός δεσμός του ιδιοκτήτη με το ακίνητο δεν είναι φυσικά κάτι πρωτοφανές. Πολλοί ιδιοκτήτες δένονται με τη γη τους όσο περισσότερο την κατέχουν, αλλά στην περίπτωση του Milliken, η συναισθηματική επένδυση φαίνεται ότι ξεπερνάει κατά πολύ τη χρηματική.

Εικόνα

Κατ’ αρχήν η αγορά του δεν έπρεπε να γίνει ποτέ. Όπως πολλά ιδιωτικά νησιά, ο μόνος τρόπος πρόσβασης στο Duck Ledges είναι διά θαλάσσης, κι όταν μια μέρα του 2007 ο Milliken πρόσφερε μια περιήγηση στο μέρος σε έναν υποψήφιο αγοραστή, ήταν σίγουρος ότι θα το πουλήσει.

Ωστόσο, κάτι στον επίδοξο αγοραστή δεν άρεσε στον Milliken. Ο άνδρας είχε κουβαλήσει μαζί του αρκετά πυροβόλα όπλα για να εξοπλίσει ένα μικρό στρατό και σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει για να κυνηγήσει την άγρια πανίδα του νησιού. Ο Milliken θεώρησε πως ο ενδιαφερόμενος δεν ήταν άξιος της φυσικής ομορφιάς του τόπου και, σε συνεννόηση με τον τότε ιδιοκτήτη, αρνήθηκε να του το πουλήσει.

Εικόνα

Έτσι, αγόρασε ο ίδιος το Duck Ledges Island και τα τελευταία 15 χρόνια η αγάπη του για το νησί μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Έχτισε επίσης ένα εξοχικό σπιτάκι 42 τετραγωνικών μέτρων, τόσο γραφικό και γοητευτικό όσο το ίδιο το τοπίο. Με τα χρόνια, αρκετοί φίλοι της οικογένειας Millikan φιλοξενήθηκαν εκεί, απολαμβάνοντας δείπνα στο ύπαιθρο γύρω από τη φωτιά, συντροφιά με το μεγαλείο του ανεπιτήδευτου νησιού και λίγα κουνούπια.

Εικόνα

Ωστόσο, πρόσφατα ο Milliken αγόρασε ένα μεγαλύτερο νησί 11 στρεμμάτων στην περιοχή. Γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να δώσει στο Duck Ledges την προσοχή που του άξιζε, το έβγαλε ξανά στην αγορά, πρόθυμος να το πουλήσει μόνο σε εκείνον που θα μπορούσε να το εκτιμήσει όσο ο ίδιος.

Εικόνα

Οι απαιτήσεις του Milliken δεν σταματούν εκεί. Όσοι θέλουν να αγοράσουν το νησί πρέπει απαραίτητα να περάσουν μια νύχτα στο εξοχικό σπίτι, ώστε να πάρουν μια γεύση από αυτό που θα βιώσουν ως περήφανοι νέοι ιδιοκτήτες του Duck Ledges. Αυτός είναι και ο λόγος που το νησί καθυστερεί να πουληθεί, καθώς η πρόσβαση σ’ αυτό μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου είναι σχεδόν αδύνατη λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Εικόνα

Οι ανταμοιβές, εξηγεί ο Milliken, αξίζουν τον κόπο. Υπάρχει κάτι μαγικό και ενδοσκοπικό στο να νιώθεις τόσο μικρός στη μέση του ωκεανού. Βάζει τα πράγματα στη θέση τους με τρόπο που λίγα άλλα μέρη μπορούν. Ειδικά τη νύχτα, λίγα μέρη μπορούν να ανταγωνιστούν το μυστήριο του Duck Ledges, όταν ο ουρανός ρίχνει μια ατελείωτη μαύρη κουβέρτα πάνω του και οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι ο παφλασμός των κυμάτων και οι φωνές από τις φώκιες στη γειτονική αποικία τους.

Εικόνα

Με τον καιρό πλέον να επιτρέπει την πρόσβαση και τη διαμονή στο νησί χωρίς κάποιος να διατρέχει τον κίνδυνο να πνιγεί ή να παγώσει, ο Milliken είναι σίγουρος πως θα βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να του παραδώσει τα κλειδιά του μέρους που χάρισε στον ίδιον τόση απροσδόκητη ευτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Duck Ledges Island μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Realtor που έχει αναλάβει την πώληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ