Το τσεκούρι του Jack Nicholson από την ταινία τρόμου του Stanley Kubrick «Η Λάμψη» βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του παγκόσμιου κινηματογράφου μπορεί να γίνει δικό σας. Το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Jack Nicholson στην ταινία «Η Λάμψη» βγαίνει τώρα σε δημοπρασία με τιμή που μπορεί να ξεπεράσει τα 90.000 δολάρια.
Το τσεκούρι του Jack Nicholson από την ταινία τρόμου του Stanley Kubrick «Η Λάμψη» βγαίνει σε δημοπρασία

Φανατικοί των ταινιών τρόμου, αγαλλιάστε! Το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Jack Nicholson στο αριστούργημα του Stanley Kubrick «Η Λάμψη» βγαίνει σε δημοπρασία με τιμή που αναμένεται να ξεπεράσει τα 90.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ - Πόσο κόστισε η παραγωγή του αριστουργήματος του Φράνκο Τζεφιρέλι

Όπως οι περισσότεροι θυμούνται, το τσεκούρι χρησιμοποιήθηκε από τον Nicholson σε μια από τις πιο μνημειώδεις σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Έχοντας καταληφθεί από φονική μανία και προφέροντας τη διάσημη ατάκα «Here's Johnny!», ο Jack Torrance (Jack Nicholson) σπάει με το τσεκούρι την πόρτα του μπάνιου τρομοκρατώντας τη σύζυγό του Wendy (Shelley Duvall).

Το θρυλικό αντικείμενο δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών Gotta Have Rock and Roll, τοποθετημένο σε πλαίσιο 25 x 2,5 x 40,5 εκατοστών με φωτογραφίες από την ταινία και, σύμφωνα με τους εκτιμητές, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Εικόνα

Το ψεύτικο όπλο συνοδεύεται επίσης με πιστοποιητικό γνησιότητας και μια επιστολή από τη Norank Engineering, Engineers to the Film, Television, and Entertainment Industry, με ημερομηνία 8 Ιουνίου 1989, που επιβεβαιώνει ότι το τσεκούρι χρησιμοποιήθηκε στην ταινία.

Εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του Χόλιγουντ, το τσεκούρι είναι διαθέσιμο προς πώληση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του gottahaverockandroll.com με εκτιμώμενες προσφορές μεταξύ 60.000 και 90.000 δολαρίων. Για να το πάρετε στα χέρια σας, ωστόσο, πρέπει να βιαστείτε, καθώς η υποβολή προσφορών λήγει σε 2 ημέρες.