Françoise Bettencourt Meyers: Η κληρονόμος της L'Oréal είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και για το 2022

H κληρονόμος της L'Oréal, Françoise Bettencourt Meyers από τη Γαλλία, είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Με αξία 74,8 δισ. δολαρίων, εκτιμάται ότι είναι κατά 1,2 δισ. δολάρια πλουσιότερη από το 2021, γεγονός που την καθιστά τον δέκατο τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.
Françoise Bettencourt Meyers: Η κληρονόμος της L'Oréal είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και για το 2022

Η Françoise Bettencourt Meyers αναδείχθηκε και πάλι στη φετινή λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, ως η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η 68χρονη Γαλλίδα είναι αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της L'Oréal, της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών και ομορφιάς στον κόσμο, την οποία ίδρυσε ο παππούς της, χημικός Eugène Paul Louis Schueller το 1909.

Διαβάστε ακόμα: 4 Έλληνες στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2022 - Πρώτη η Βίκυ Σάφρα, με 7,4 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, η Bettencourt Meyers, αξίας 74,8 δισ. δολαρίων, εκτιμάται ότι έγινε κατά 1,2 δισ. δολάρια πλουσιότερη φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, κάτι που την τοποθετεί στη δέκατη τέταρτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η Bettencourt Meyers βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes το 2018, αφότου η μητέρα της, Liliane Bettencourt –η πλουσιότερη τότε γυναίκα του πλανήτη– πέθανε το 2017 σε ηλικία 94 ετών.

Εικόνα
H Françoise Bettencourt Meyers με τη μητέρα της, Liliane Bettencourt, και τον γιο της, Jean-Victor Meyers, στο Παρίσι το 2016 (Πηγή: Getty Images) 

Το 2007, η Bettencourt Meyers μήνυσε τον François-Marie Banier, στενό φίλο της μητέρας της, καθώς φέρεται να άντλησε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε δώρα από την ηλικιωμένη γυναίκα. Ο Banier καταδικάστηκε αργότερα σε τρία χρόνια φυλάκιση και φέρεται να αναγκάστηκε να πληρώσει 16,5 εκατ. δολάρια στην Bettencourt και την οικογένειά της.

Εικόνα
Ο François-Marie Banier εισέρχεται στο δικαστήριο της Nanterre, έξω από το Παρίσι, την 1η Ιουλίου 2010 (Πηγή: Associated Press)

Η Bettencourt Meyers και η οικογένειά της κατέχουν περίπου το 33% των μετοχών της L'Oréal. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από το 1997, στο οποίο συμμετέχουν και οι δύο γιοι της, Jean-Victor Meyers και Nicolas Meyers. Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προϊόντων περιποίησης στον κόσμο, η L'Oréal διαθέτει περισσότερες από 35 φίρμες καλλυντικών, περιποίησης προσώπου και σώματος. Οι κορυφαίες εταιρείες χαρτοφυλακίου της περιλαμβάνουν τις Maybelline, Garnier και NYX.

Μακριά από έναν δύσβατο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων, η 100ετής εταιρεία συνέχισε να παραμένει στην κορυφή μέσω της τεχνολογίας και των εξαγορών. Η L'Oréal συνεχίζει να αποκτά ανεξάρτητα brands και να σχηματίζει στρατηγικές συμμαχίες για να παραμείνει στην κορυφή των τάσεων.

Συνολικά, ο όμιλος εταιρειών της L'Oréal απέφερε έσοδα άνω των 35 δισ. δολαρίων το 2021 και η εταιρεία απασχολεί 85.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Η Bettencourt Meyers είναι επίσης πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος της οικογένειάς της, το οποίο προωθεί το ρόλο της Γαλλίας στην πρόοδο των επιστημών και της τέχνης.