Nike: Γιορτάζει την Air Max Day στις 26 Μαρτίου με 3 νέα sneakers

Κι όμως, υπάρχει Ημέρα Air Max! Η Nike τη γιορτάζει κάθε χρόνο στις 26 Μαρτίου ως φόρο τιμής στο αρχικό Air Max 1. Το πρώτο ζευγάρι των διάσημων παπουτσιών κυκλοφόρησε πριν από 35 χρόνια, και με αφορμή αυτή την επέτειο, ο κολοσσός των αθλητικών ειδών δημιουργεί κάθε χρόνο νέοι χρωματισμούς για να το σηματοδοτήσει τη σημαδιακή μέρα.
Nike: Γιορτάζει την Air Max Day στις 26 Μαρτίου με 3 νέα sneakers

Η πρώτη Air Max Day πραγματοποιήθηκε το 2014, και έκτοτε η Nike φροντίζει να κάνει κάθε εκδήλωση πιο εντυπωσιακή από κάθε προηγούμενη. Για τους λάτρεις των sneakers, η 26η Μαρτίου είναι επίσης η μέρα όπου μοιράζονται το αγαπημένο τους ζευγάρι παπούτσια Air Max στα social media, ενώ η Nike εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να ανακοινώσει εντυπωσιακές εκπτώσεις αλλά και νέες κυκλοφορίες του δημοφιλούς μοντέλου της.

Διαβάστε ακόμα: Nike ACG Gaiadome FlyEase - Οι μπότες των Χειμερινών Ολυμπιακών είναι τα sneakers που δεν μπορείτε να αγοράσετε

Η φετινή Air Max Day θα περιλαμβάνει τρία αποκλειστικά σχέδια. Στη Βόρεια Αμερική, θα κυκλοφορήσει το Air Max 1 «Blueprint», η Ευρώπη αποκτά το Air Max 1 «La Ville-Lumière» ενώ σε Λατινική Αμερική και Ασία θα διατεθεί το Air Max 1 «Wabi-Sabi».

Nike Air Max 1 «Blueprint»

Εικόνα

Το Air Max 1 «Blueprint» είναι ένα νεύμα στα πρωτότυπα σχέδια του Air Max από τον Tinker Hatfield. Αρχικά προσλήφθηκε από τη Nike ως συνεργαζόμενος σχεδιαστής, όμως τα σχέδια του Hatfield σύντομα πήραν μορφή στο πρώτο ζευγάρι Air Max. Έμπνευση για το σχέδιασμό του αποτέλεσε το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, του οποίου οι σωληνώσεις, οι αγωγοί και τα δομικά του στοιχεία είναι εμφανή και όχι κρυμμένα όπως συνηθίζεται στις κατασκευές. Στο Air Max, ο εμφανής αεροθάλαμος στο πίσω μέρος της σόλας των sneakers, έγινε η υπογραφή της Nike από τότε.
Η φετινή επανάληψη του σχεδίου περιλαμβάνει τονικές μπλε αποχρώσεις σε συνδυασμό με πολλές αποχρώσεις του λευκού και μια σειρά από μοτίβα πλέγματος που αναφέρονται στο πλέγμα σχεδίασης, τις αρχιτεκτονικές ρίζες του Hatfield. Οι γραμμές διατρέχουν τη γλώσσα των παπουτσιών και στο σήμα της Nike στην εσωτερική πλευρά του παπουτσιού, ενώ ένα ανάγλυφο λογότυπο «κάθεται» στη φτέρνα κάθε παπουτσιού.

Nike Air Max 1 «La Ville-Lumière»

Εικόνα

Για τους Ευρωπαίους φανατικούς, το Air Max 1 «La Ville-Lumière» αποτίει φόρο τιμής στο Παρίσι και είναι το πιο διακριτικό από τα τρία σχέδια. Το όνομα μεταφράζεται ακόμη και σε «Πόλη του Φωτός», όπως αποκαλείται συχνά η γαλλική πρωτεύουσα. Για να αποδοθεί η έννοια του φωτός στα παπούτσια, χρησιμοποιήθηκαν ιριδίζοντα υλικά για την κατασκευή τους. Καθώς το φως χτυπά τα αθλητικά παπούτσια, τα υλικά τους αποκτούν λευκές, γκρι και μπλε αποχρώσεις. Ολοκληρώνοντας την αποκλειστική έκδοση για την Ευρώπη, ένα μπρελόκ «3.26» συνοδεύει τα «La Ville-Lumière, αντιπροσωπεύοντας την Ημέρα Air Max.

Nike Air Max 1 «Wabi-Sabi»

Εικόνα

Η έννοια του wabi-sabi εκπροσωπεί την ομορφιά σε όλες τις μορφές της, ακόμη και με τις ατέλειές της. Σε αυτό το αποκλειστικό sneaker για τη Λατινική Αμερική , η ιδέα υλοποιείται μέσω της αντίθεσης στα αταίριαστα ραμμένα πάνελ στο επάνω μέρος. Ασύμμετρες ετικέτες εμφανίζονται στη γλώσσα, ένα εφέ σκασίματος του πλαστικού εμφανίζεται στην ενδιάμεση σόλα κι ένα χαμογελαστό πρόσωπο σχηματίζεται στη φτέρνα κάθε παπουτσιού.

Για να μάθετε περισσότερα για τη φετινή Air Max Day που πραγματοποιείται στις 26 Μαρτίου, την ιστορία αλλά και τα εμβληματικά μοντέλα Air Max μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Nike.