Steve McQueen: Σε δημοπρασία η Mercedes που οδηγούσε μέχρι το θάνατό του

Μια ανακαινισμένη Mercedes-Benz 300 SEL του 1972, το τελευταίο αυτοκίνητο που είχε ο Steve McQueen μέχρι το θάνατό του, ψάχνει για νέο ιδιοκτήτη. Η τιμή στη δημοπρασία του vintage μοντέλου βρίσκεται επί του παρόντος στα 50.500 δολάρια, ενώ απομένουν μία εβδομάδα για τον τερματισμό υποβολής προσφορών στο website του οίκου δημοπρασιών Bring a Trailer.
Steve McQueen: Σε δημοπρασία η Mercedes που οδηγούσε μέχρι το θάνατό του

Η σχέση του Steve McQueen με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες ήταν κάτι παραπάνω από μνημειώδης. Είτε στις ταινίες του είτε στην πραγματική ζωή, ο «βασιλιάς του cool» κράτησε τα τιμόνια αρκετών δίτροχων και τετράτροχων οχημάτων, οδηγώντας ακόμη και στις 24 ώρες του Le Mans, έστω για τις ανάγκες της ομώνυμης παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα: REC TTT Great Escape - Ένα ρολόι με εξαρτήματα από την Triumph μοτοσικλέτα του Steve McQueen στο «Great Escape»

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, μια vintage Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 που κάποτε ανήκε στον ηθοποιό-σύμβολο του Χόλιγουντ, ψάχνει τώρα για νέο ιδιοκτήτη, καθώς μόλις βγήκε σε δημοπρασία στο website δημοπρασιών Bring a Trailer.

Το πολυτελές αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από τη Mercedes-Benz από το 1968 έως το 1972. Μόλις 6.526 μοντέλα της σειράς βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, γεγονός που κάνει το μοντέλο αρκετά σπάνιο σήμερα.

Εικόνα

Το συγκεκριμένο Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 εισήχθη στις ΗΠΑ το 1972 και πήρε τον τίτλο της κινηματογραφικής εταιρείας του McQueen, «Solar Productions». Το οδήγησε ο αείμνηστος Αμερικανός ηθοποιός μέχρι το θάνατό του, το 1980, ενώ έπειτα περιήλθε στην ιδιοκτησία αφοσιωμένων συλλεκτών.

Εικόνα

Το σπάνιο μοντέλο στάλθηκε τελικά στην Kienle Automobiltechnik στη Γερμανία το 2012 για μια ανακαίνιση που διήρκεσε ένα χρόνο και κόστισε 125.000 ευρώ. Το εξωτερικό φινιρίστηκε με την αρχική μαύρη βαφή του, ενώ η ανάρτηση και τα φρένα αντικαταστάθηκαν.

Εικόνα

Κάτω από το καπό, η M100 V-8 6,3 λίτρων διαθέτει μηχανικό ψεκασμό καυσίμου της Bosch και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων. Η Kienle ανανέωσε και το χώρο του κινητήρα, συγκολλώντας τις ρωγμές στο κάτω μέρος του αμαξώματος και αντικαθιστώντας διάφορες σωληνώσεις, παροχές καυσίμου και φλάντζες. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ασημί ζάντες αλουμινίου Bundt 14 ιντσών με ελαστικά Vredestein Sprint Classic.

Εικόνα

Στο εσωτερικό, υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα με προσκέφαλα και ταπετσαρία στο πίσω μέρος, τα οποία, σύμφωνα με τον πωλητή, δείχνουν σημάδια της ηλικίας του μοντέλου. Στο ταμπλό διακρίνεται μια κομψή επένδυση Zebrano με ξύλινες λεπτομέρειες που φιλοξενεί ένα vintage στερεοφωνικό κασετόφωνο Becker Mexico, μαζί με όργανα της VDO, ένα αναλογικό ρολόι και βοηθητικούς μετρητές. Τέλος το αυτοκίνητο διαθέτει μια κομψή συρόμενη οροφή Webasto. Συμπληρωματικά, η Kienle ανανέωσε τη μόνωση στο δάπεδο και επισκεύασε το σύστημα κλιματισμού.

Εικόνα

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης φέρεται να πρόσθεσε μόνο 1.000 μίλια (1610 χλμ) στον μετρητή και σήμερα το κλασικό μοντέλο πωλείται σε άριστη κατάσταση με 81.000 μίλια (130.000 χλμ. περίπου).

Εικόνα

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τιμή στη δημοπρασία της συλλεκτικής Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 βρίσκεται στα 50.500 δολάρια, με μία εβδομάδα να απομένει μέχρι το τέλος υποβολής προσφορών. Κι επειδή τα οχήματα του Steve McQueen (από μια μοτοσικλέτα Husqvarna Viking 360 μέχρι ένα Cooper T-56 Formula Junior του 1961) αγγίζουν συνήθως μεγάλα ποσά σε δημοπρασίες, το να αποκτήσει κανείς λίγη από την αίγλη του «βασιλιά του cool» θα κοστίσει λίγο παραπάνω. Για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Bring a Trailer

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ