Βότκα Stolichnaya: Γίνεται πλέον Stoli για να τονίσει ότι είναι 100% μη ρωσική βότκα

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναγκάζει τη Stoli Group να αλλάξει το όνομα της δημοφιλούς βότκας Stolichnaya σε... «σκέτο» Stoli. οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Stoli βρίσκονται στη Λετονία από το 2000 ενώ στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιεί αποκλειστικά σιτηρά από τη Σλοβακία, για να διασφαλίσει ότι πρόκειται για ένα 100% «μη ρωσικό προϊόν».
Βότκα Stolichnaya: Γίνεται πλέον Stoli για να τονίσει ότι είναι 100% μη ρωσική βότκα

«Stoli» θα είναι πλέον το όνομα της δημοφιλούς βότκας «Stolichnaya», υιοθετώντας το... σύντομο χαϊδευτικό με το οποίο την αποκαλούν συνήθως οι φαν της βότκας.

Μόνο που το rebranding δεν γίνεται για λόγους συντομίας, αλλά για να μην υπάρχει σύνδεση του δημοφιλούς αλκοολούχου brand με τη Ρωσία, ως «άμεση απάντηση» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, η Stoli Group σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η αντίθεση του ιδρυτή της στο καθεστώς Πούτιν διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην απόφαση.

«Ενώ βρίσκομαι εξόριστος από τη Ρωσία από το 2000 εξαιτίας της αντίθεσης μου στον Πούτιν, παραμένω υπερήφανος για το brand Stolichnaya», τόνισε ο Γιούρι Σέφλερ, ιδρυτής του ομίλου Stoli.

Διαβάστε επίσης: Βότκα: Ποια είναι ρωσική και ποια όχι - Η λίστα με τα brands ανά προέλευση και βασικά συστατικά

«Πήραμε την απόφαση να μετονομαστούμε εξ ολοκλήρου, καθώς το όνομα δεν αντιπροσωπεύει πλέον τον Οργανισμό μας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εύχομαι η 'Stoli' να αντιπροσωπεύει την ειρήνη στην Ευρώπη και την αλληλεγγύη με την Ουκρανία», τόνισε.

Εικόνα
Θα συνεχίσετε να παραγγέλνετε τα ποτά σας με το ίδιο όνομα; - Φωτογραφία: Shutterstock

Σύμφωνα με το Markewatch, οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Stoli βρίσκονται στη Λετονία από το 2000 και την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία τόνισε πως ένας από τους στόχους της είναι να χρησιμοποιεί αποκλειστικά σιτηρά από τη Σλοβακία, για να διασφαλίσει ότι πρόκειται για ένα 100% «μη ρωσικό προϊόν».

Να θυμίσουμε πως η Stolichnaya που εισάγεται στην Ελλάδα, παρασκευάζεται στη Λετονία και όχι στη Ρωσία.

Η μητρική εταιρεία, SPI Group, ανήκει στον Yuri Shefler, έναν Ρώσο επιχειρηματία που έφυγε από τη Ρωσία και μετακόμισε στη Βρετανία, έπειτα από διαφωνία με το Κρεμλίνο. Ο Όμιλος SPI πουλά 370 διαφορετικές ετικέτες αλκοολούχων ποτών σε περίπου 170 χώρες σε όλο τον κόσμο, αν και η Stolichnaya είναι η πιο γνωστή μάρκα τους.

Το brand Stolichnaya χρονολογείται πίσω στις αρχές του 1900, αλλά απέκτησε φήμη στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ως ένα σπάνιο σοβιετικό προϊόν που εξαγόταν στη Δύση. Το κρατικό αποστακτήριο ιδιωτικοποιήθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως ο όμιλος Stoli με τη ρωσική κυβέρνηση βρίσκονται σε διαμάχη για την ονομασία εδώ και δύο δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ