Michael Schumacher: Η Ferrari F300 F1 του υπερπρωταθλητή ψάχνει τον επόμενο πιλότο της

Για εκείνους που έχουν 5 εκατ. δολάρια μετρητά και θέλουν να προσθέσουν άλλο ένα αποκλειστικό αυτοκίνητο στη συλλογή τους, υπάρχουν φυσικά πολλές επιλογές. Γιατί όμως να αγοράσει κάποιος άλλη μία Bugatti όταν για 4,9 εκατομμύρια δολάρια, μπορεί να έχει στο γκαράζ του το εμβληματικό μονοθέσιο Ferrari F300 F1 του Michael Schumacher;
Michael Schumacher: Η Ferrari F300 F1 του υπερπρωταθλητή ψάχνει τον επόμενο πιλότο της

Ανάμεσα στα αμέτρητα μοντέλα υπερπολυτελών αυτοκινήτων που θα μπορούσε να αγοράσει κανείς υπάρχει μία καταχώριση πώλησης που θα έπρεπε να δει στα σοβαρά πριν πάρει την απόφασή του. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο Ferrari F300 F1 του θρύλου της Formula 1, Michael Schumacher βγαίνει προς πώληση για 4,9 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Post Malone - Πουλάει την ολόλευκη Bugatti Chiron του με extra εξοπλισμό 150.000 δολαρίων

Ίσως το ποσό να ακούγεται υπέρογκο για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σχεδόν 25 ετών, ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για το πιο exclusive, το πιο πολύτιμο και το πιο μοναδικό υπεραυτοκίνητο που μπορείτε κανείς να έχει στο γκαράζ του δεν χρειάζεται διαβεβαιώσεις.

Εικόνα
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο Ferrari F300 F1 του Michael Schumacher βγαίνει προς πώληση για 4,9 εκατ. δολάρια (Πηγή: Getty Images)

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο Ferrari F300 F1 με αρ. σασί 183 οδηγήθηκε από τον Schumacher κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1998, όπου ο Γερμανός πιλότος λίγο έλειψε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ο Schumacher έφτασε στον τελευταίο αγώνα εκείνης της σεζόν, το ιαπωνικό Grand Prix, ενώ βρισκόταν ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, λόγω ενός σκασμένου ελαστικού στο γύρο της pole position, o 7 φορές πρωταθλητής, έχασε τον αγώνα και το πρωτάθλημα.

Εικόνα
Ένα σκασμένο λάστιχο στην Ferrari F300 F1 κόστισε το πρωτάθλημα του 1998 στον Schumacher (Πηγή: Getty Images)

Ωστόσο η απόδοση του αγωνιστικού αυτοκινήτου F300 F1 σε εκείνη τη σεζόν έγινε ο πρόδρομος της κυριαρχίας της Ferrari και του Schumacher στην F1 τα επόμενα χρόνια με έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Εικόνα
Σύμφωνα με το duPont Registry, το μονοθέσιο βρίσκεται σε άψογη κατάσταση  (Πηγή: Getty Images)

Ανήκοντας πλέον στην εποχή του V10, το μονοθέσιο τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 3,0 λίτρων, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ένας από τους καλύτερους κινητήρες της F1. Ο κινητήρας συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων με χειριστήριο κουμπιών στο τιμόνι και μπορεί να παράγει 805 ίππους. Το μονοθέσιο της F1 λέγεται ότι είναι σε άψογη κατάσταση και έχει καταχωρηθεί προς πώληση μέσω του duPont Registry.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ