Εcho camp: Ένας ολόκληρος καταυλισμός στην Ανταρκτική δικός σας για 780.000 δολάρια

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα ταξίδια στο διάστημα και η Ανταρκτική; Στο νέο camp Echo που εγκαινιάζεται το Νοέμβριο, η εταιρεία εξερευνητικού τουρισμού White Desert δανείζεται στοιχεία των διαστημικών εγκαταστάσεων για να απογειώσει την εμπειρία διαμονής στη Λευκή Ήπειρο. 
Εcho camp: Ένας ολόκληρος καταυλισμός στην Ανταρκτική δικός σας για 780.000 δολάρια

To πολυτελές camp Echo της White Desert βρίσκεται στην ενδοχώρα της βόρειας ακτής της Ανταρκτικής, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Wolf's Fang, την πρώτη βάση της εταιρείας που άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο σε έναν παγετώνα στο Queen Maud Land.

Διαβάστε ακόμα: Ένα Airbus A340 μόλις προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική

Ο νέος καταυλισμός βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον παγωμένο διάδρομο προσγείωσης των αεροπλάνων, τα οποία μεταφέρουν τους επισκέπτες όλων των κατασκηνώσεων από το Κέιπ Τάουν. Ο ειδικά διαμορφωμένος διάδρομος 2,5 χιλιομέτρων χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ιδιωτικά jet, είτε από το αεροσκάφος τύπου Gulfstream της White Desert είτε από αυτά που ανήκουν σε επισκέπτες.

Εικόνα
Το Echo camp σε κοντινή απόσταση από τον παγωμένο διάδρομο προσγείωσης (Πηγή: White Desert)

Mετά από πτήση πέντε ωρών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα cocktail καλωσορίσματος φτιαγμένο με πάγο 10.000 ετών στο κεντρικό lounge του καταυλισμού Echo. Tο camp διαθέτει επίσης εστιατόριο υψηλής μαγειρικής, κάτι που προκαλεί έκπληξη σε μια τόσο απομακρυσμένη τοποθεσία. Το δείπνο περιλαμβάνει πιάτα όπως ψητό κότσι αρνιού, shakshuka, ταλιατέλες σερβιρισμένες σε κεφάλι παρμεζάνας και cheesecake με coulis φρούτων του πάθους, όλα παρασκευασμένα με υλικά που μεταφέρονται με την ίδια πτήση.

Σχεδιασμένες για να μοιάζουν με διαστημικές μονάδες οι έξι θερμαινόμενες θολωτές κατοικίες του camp Echo είναι κατασκευασμένες από σύνθετο υαλοβάμβακα και μοιάζουν σαν να είναι μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που αποκαλύπτουν το τραχύ τοπίο σε όλο του το μεγαλείο, τα ιδιότυπα «ιγκλού» διαθέτουν ιδιωτικά μπάνια και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους.

Εικόνα
Τα τεράστια παράθυρα στα θερμαινόμενα πολυτελή «ιγκλού» του Echo, προσφέρουν θέα στο επιβλητικό τοπίο (Πηγή: White Desert) 

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Echo, oι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ χαλάρωσης και δραστηριοτήτων. Οι επιλογές περιπέτειας περιλαμβάνουν ποδηλασία με ειδικά ποδήλατα ή σκι αντοχής σε μια ειδικά τροποποιημένη πίστα 10 χιλιομέτρων, αναρρίχηση σε ένα παγετωνικό νησί (σ.σ. ύψωμα που αναδύεται μέσα από τον παγετώνα), οδήγηση αρκτικού φορτηγού 4Χ4 και κατάβαση πλαγιάς με πάγο υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων οδηγών βουνού.

Το μενού της περιπέτειας διανθίζεται επίσης και με ταξίδια μακριά από το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης 2,5 ωρών στον κόλπο Atka, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να θαυμάσουν την αποικία των 28.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων, που πρωταγωνίστησαν στο συγκινητικό ντοκιμαντέρ «March of the Penguins».

Για τους πιο φιλόδοξους υπάρχει η πτήση επτά ωρών στην αποικία πιγκουίνων στο Νότιο Πόλο, η οποία περιλαμβάνει μια στάση σε ένα πολικό οροπέδιο για ανεφοδιασμό και μια ευκαιρία για περιήγηση στην απέραντη ερημιά, πριν καταλήξετε στον Σταθμό Amundsen-Scott του Νότιου Πόλου, το χαμηλότερο σημείο στη γη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Echo -όπως και οι άλλοι δύο καταυλισμοί της White Desert- σχεδιάστηκε για να αποσυναρμολογηθεί και να αφαιρεθεί χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος στο τοπίο. Επίσης 1.000 δολάρια από την τιμή κάθε κράτησης, διατίθενται σε πρωτοβουλίες διατήρησης και βιωσιμότητας της κοινότητας.

Εικόνα
Οι εγκαταστάσεις του Echo σχεδιάστηκαν για να αποσυναρμολογηθούν και να αφαιρεθούν χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος στο τοπίο (Πηγή: White Desert)

Η τιμή για ένα ταξίδι πέντε ημερών είναι 65.000 δολάρια ανά άτομο ή 780.000 δολάρια για ολόκληρο το camp για μια ομάδα 12 ατόμων. Αν και το κόστος είναι αρκετά υψηλό, φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να γευτούν την παγωμένη περιπέτεια.

Σύμφωνα με τη White Desert, η διαθεσιμότητα για την περίοδο λειτουργίας 20 Νοεμβρίου 2022 - 1 Φεβρουαρίου 2023 αρχίζει να εξαντλείται, με λίγες μόνο ημερομηνίες να μένουν ανοιχτές, τουλάχιστον για πλήρη ενοικίαση της εγκατάστασης. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και κρατήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της White Desert.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ