PlayStation VR2: Το νέο headset εικονικής πραγματικότητας της Sony υπόσχεται βιωματική εμπειρία στο gaming

H Sony PlayStation «διέρρευσε» τις πρώτες πληροφορίες για το νέο headset εικονικής πραγματικότητας, το VR2. Η συνάφειά του με το design του PS5 είναι προφανής από την πρώτη εντύπωση, ενώ οι βασικές προδιαγραφές του υπόσχονται εμπειρίες επόμενου επιπέδου στο gaming.
PlayStation VR2: Το νέο headset εικονικής πραγματικότητας της Sony υπόσχεται βιωματική εμπειρία στο gaming

Αν και μερικοί από εσάς μπορεί να θυμάστε τις παλιές καλές μέρες του PlayStation Move, η γέννηση της εικονικής πραγματικότητας ώθησε την gaming θυγατρική της Sony σε άλλες, περισσότερο εμπορικές ατραπούς.

Διαβάστε ακόμα: Playstation 5 - Νέες χρωματιστές προσόψεις για την κονσόλα παρουσίασε η Sony

Το ποντάρισμα στην εικονική πραγματικότητα κατέστη σαφές με την κυκλοφορία του PS VR, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά όχι περισσότερο από ένα μήνα πριν εμφανιστεί το PlayStation 4 Pro στα ράφια, το 2016. Τελικά, αποδείχθηκε τόσο καθηλωτικό όσο περίμεναν οι καταναλωτές και με απίστευτα κομψή εμφάνιση για παρθενικό προϊόν. Τώρα, πέντε περίπου χρόνια αργότερα και προς τέρψη των απανταχού gamers, το PlayStation ανοίγει την κλειδαρότρυπα για μια πρώτη ματιά στο VR2 headset.

Βλέποντας τις πρώτες εικόνες, γίνεται άμεσα αντιληπτό από πού άντλησαν έμπνευση οι υπεύθυνοι για το design του gadget- και ομολογουμένως δεν χρειαζόταν να το ψάξουν πολύ. Με εντυπωσιακή ομοιότητα με την οικογένεια προϊόντων PS5, το καθαρό λευκό headset VR2 έχει μια μοναδική όψη «σφαίρας», ούτως ώστε να καταλαμβάνει πλήρως το οπτικό πεδίο του χρήστη για την προβολή 360 μοιρών που απαιτείται στη χρήση VR.

Εικόνα

Ανεξάρτητα από το σχήμα του, το headset φαίνεται να είναι κατάλληλο για οποιονδήποτε, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν την απόσταση του φακού από τα μάτια, ώστε να μην χάνουν καμία ενέργεια εντός παιχνιδιού. Αφήνοντας στην άκρη το design και εμβαθύνοντας στις τεχνικές προδιαγραφές η συσκευή αποδεικνύεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Εικόνα

Κατ' αρχάς, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κίνηση των ματιών, κάνοντας έτσι την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας ακόμη πιο ζωντανή. Μπορεί επίσης να παράγει μηχανοκίνητους κραδασμούς με απόκριση, παρόμοια με την απτική ανάδραση των χειριστηρίων DualSense. Τέλος, αυτό που βάζει το VR2 στην κορυφή είναι η ασυναγώνιστη οθόνη 4K HDR και η χρήση του απίστευτα καθηλωτικού Tempest 3D AudioTech, το τελευταίο εκ των οποίων προσαρμόζεται μέσω του παιχνιδιού με βάση τις κινήσεις του σώματός σας. Δείτε πώς λειτουργεί στο ακόλουθο video:

Αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία κυκλοφορίας ή τιμολόγησης, ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο επιφυλάσσει η Sony για την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας επόμενης γενιάς. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι ετοιμάζει ο ιαπωνικός γίγαντας του gaming μπορείτε να ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του.