Hermes: Ξεπουλάνε οι τσάντες της - Ανοίγει τρία νέα εργοστάσια για να καλύψει τη ζήτηση

Τρία νέα εργοστάσια στη Γαλλία μέχρι το 2024 ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει η εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας Hermès. Ο λόγος; Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση που παρουσιάζουν οι πανάκριβες τσάντες της Kelly ή Birkin, οι οποίες κοστίζουν πάνω από 7.000 δολάρια.
Hermes: Ξεπουλάνε οι τσάντες της - Ανοίγει τρία νέα εργοστάσια για να καλύψει τη ζήτηση

Οι πλούσιοι φαίνεται ότι αγοράζουν τσάντες Hermes των 7.000 δολαρίων τόσο γρήγορα που ο γαλλικός οίκος μόδας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση. Για να δώσει τέλος στην αιώνια αναμονή των εύπορων πελατών της γι' αυτή την υπέροχη τσάντα Kelly ή Birkin, η εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας ανοίγει όχι ένα αλλά τρία νέα εργοστάσια.

Διαβάστε ακόμα: Πολυτέλεια και αντοχή: Αυτό που κάνει τα μεταξωτά μαντίλια Hermès να ξεχωρίζουν

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο αξεσουάρ, οι τσάντες Hermes φαίνεται ότι πωλούνται «σαν ζεστό ψωμάκι». Μια βασικού επιπέδου τσάντα Birkin με απλά υλικά κοστίζει περίπου 9.000 δολάρια και είναι σχεδόν ίδια με τις τσάντες Hermès Kelly. Εννοείται πως η αύξηση της ζήτησης οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί πλούσιοι έχουν γίνει ακόμη πλουσιότεροι τα τελευταία δύο χρόνια. Επίσης ο περιορισμός των πολυτελών ταξιδιών και αποδράσεων λόγω κορονοϊού άφησε στα χρηματοκιβώτιά τους μεγαλύτερο μέρος διαθέσιμου εισοδήματος για ξόδεμα.

Εικόνα
Η Cardi B είναι μία από τις φανατικές πελάτισσες της Hermes, καθώς έχει ολόκληρα ράφια με τσάντες της εταιρείας (Πηγή: Getty Images)

Από την άλλη, τα μετρητά στο χέρι δεν «φλεξάρονται» τόσο ωραία όσο μια τσάντα Birkin, με αποτέλεσμα η έλλειψή της να απογοητεύει τους εύπορους καταναλωτές. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 4.300 εργάτες δέρματος στο προσωπικό της και με τρία νέα εργοστάσια υπολογίζει ότι θα προσλαμβάνει τουλάχιστον 400 τεχνίτες κάθε χρόνο. Τα νέα εργοστάσια θα ανοίξουν στις γαλλικές πόλεις Louviers, Sormonne και Riom έως το 2024, ώστε ο οίκος μόδας να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που παρουσιάζουν τα πολυτελή προϊόντα της.

Οι τσάντες Hermès είναι κατασκευασμένες με ιδιαίτερη τεχνική, με κάθε τσάντα να χρειάζεται 15 ώρες για να φτιαχτεί. «Αντιμετωπίζουμε μεγάλη ζήτηση και έχουμε ένα πολύ βιοτεχνικό προϊόν», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hermès, Axel Dumas. «Χρειάζονται 15 ώρες για να δημιουργηθεί μια τσάντα Hermes. Ακόμα κι αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν θα αρχίσουμε να τις φτιάχνουμε σε 13 ώρες για να αυξήσουμε την παραγωγή». Και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι άνθρωποι, είμαστε πάντα πολύ λυπημένοι όταν πρέπει να πούμε “Όχι” στους πελάτες μας επειδή δεν έχουμε αυτό που μας ζητούν».

Επιταχύνοντας την παραγωγή, η Hermès αναμένει ότι θα καταφέρει να συμβαδίσει με την ανάπτυξη που παρουσιάζουν μάρκες πολυτελείας όπως η Louis Vuitton και η Gucci, οι οποίες δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ