Sotheby’s: Στο «σφυρί» έργα τέχνης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την «Macklowe Collection»

Γλυπτά του Πικάσο, του Αλμπέρτο Τζακομέττι και του Τζεφ Κουνς, πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, του Μαρκ Ρόθκο, του Άντι Γουόρχολ. Όλα μέρος της συλλογής Macklowe που βγαίνει σε δημοπρασία τον Μάιο από τον οίκο Sotheby's.
Sotheby’s: Στο «σφυρί» έργα τέχνης εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την «Macklowe Collection»

Έργα τέχνης με την υπογραφή του Πάμπλο Πικάσο, του Μαρκ Ρόθκο, του Άντι Γουόρχολ και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης αναμένεται να βγουν «στο σφυρί» σύντομα, μετά από δικαστική απόφαση, λόγω... διαζυγίου!

Συγκεκριμένα, «κερδισμένοι» από το διαζύγιο των δισεκατομμυριούχων Harry B. Macklowe και Patricia Landeau θα είναι οι φιλότεχνοι σε όλο τον κόσμο, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν έργα από την διάσημη «Συλλογή Macklowe».

Εικόνα
GERHARD RICHTER, SEESTÜCK (SEASCAPE), 1975. Εκτιμώμενη τιμή 25-35 εκατ. δολάρια. - Φωτογραφία: Sotheby's

Μια συλλογή αξίας αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που το πρώην ζευγάρι πέρασε 40 χρόνια «χτίζοντας» την και πλέον καλείται να την πουλήσει, στο πλαίσιο της δικαστικής λύσης του γάμου τους.

Διαβάστε επίσης: Τιμή ρεκόρ για ένα έργο της Φρίντα Κάλο - Έφτασε τα 34,9 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοπρασία τμήματος της συλλογής που περιλαμβάνει γλυπτά του Πικάσο, του Αλμπέρτο Τζακομέττι και του Τζεφ Κουνς, μαζί με πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, του Μαρκ Ρόθκο, του Άντι Γουόρχολ. Η πρώτη δημοπρασία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και περιλάμβανε 35 έργα τέχνης που πωλήθηκαν έναντι 676 εκατ. δολαρίων, συνολικά. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε δημοπρασία του Sotheby's για έργα από μία συλλογή!

Εικόνα
MARK ROTHKO, UNTITLED, 1960. Εκτιμώμενη τιμή πώλησης: 35–50 εκατ δολάρια. - Φωτογραφία: Sotheby's

Μερικά από τα έργα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία του Νοεμβρίου ήταν ο καμβάς «No. 7» του Ρόθκο (έναντι 82,4 εκατ. δολαρίων), ο καμβάς «Number 17» του Τζάκσον Πόλοκ (έναντι 61 εκατ. δολαρίων) και τον πίνακα του Άντι Γουόρχολ «Nine Marilyns» (έναντι 47 εκατ. δολαρίων).

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου από τον Οίκο δημοπρασιών Sotheby's και τα έργα τέχνης θα βρίσκονται σε δημόσια έκθεση στο Λονδίνο από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου. Ενώ αμέσως μετά τα έργα θα εκτεθούν σε χώρους τέχνης στο Παλμ Μπιτς, το Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάϊ και τη Νέα Υόρκη, μέχρι και την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ