Δοκιμάζοντας κρασιά στη νότια Γαλλία - Τέσσερις προορισμοί για τους φίλους του οίνου

Μια νέα τάση στην «βιομηχανία» της νότιας Γαλλίας, που μέχρι τώρα αντιστεκόταν σθεναρά στις... τακτικές εξωστρέφειας.
Δοκιμάζοντας κρασιά στη νότια Γαλλία - Τέσσερις προορισμοί για τους φίλους του οίνου

Από τα συνολικά 87.000 οινοποιεία της Γαλλίας μόνο το 13% ήταν ανοιχτά για το κοινό, όμως πλέον όλο και περισσότερα αρχίζουν να ανοίγουν τις πόρτες τους στους επισκέπτες για ξεναγήσεις ή δοκιμές κρασιών και άλλες διαδραστικές εμπειρίες.

Διαβάστε επίσης: Μια σύγχρονη χασιέντα - οινοποιίο αναζητά αγοραστή

Είναι μια νέα τάση στην «βιομηχανία» της νότιας Γαλλίας, που μέχρι τώρα αντιστεκόταν σθεναρά στις εξωστρεφείς τακτικές που εδώ και χρόνια έχουν υιοθετήσει τα οινοποιεία στην Καλιφόρνια, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Πλέον, ο λάτρης του γαλλικού κρασιού έχει ακόμα περισσότερες επιλογές, με τους επισκέπτες να μπορούν να προγραμματίσουν δραστηριότητες όπως picnics, μάζεμα σταφυλιού, κυνήγι θησαυρού για οικογένειες με παιδιά σε περιοχές όπως η Bordeaux.

Την ίδια ώρα οι ενήλικες μπορούν να δοκιμάζουν διάσημα κρασιά! Το κόστος για μια τέτοιου είδους εξόρμηση μπορεί να κοστίσει κοντά στα 1.430 δολάρια ανά επίσκεψη.

Έξι οινοποιεία που περιμένουν να τα επισκεφτείς

Ζυρά (Jura)

Η Jura είναι ένα από τα έξι «καλά κρυμμένα μυστικά» της Γαλλίας για να δοκιμάσει κανείς κρασί, σύμφωνα με το CNBC. Πρόκειται για την «καρδιά και της ψυχή» της περιοχής με τον «κίτρινο οίνο», το οποίο γιορτάζεται το πρώτο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου σε ένα φεστιβάλ τεραστίων διαστάσεων ονόματι «La Percee du Vin Jaune».

Φέτος, η εκδήλωση μεταφέρθηκε για τον Απρίλιο.

Εικόνα
Κρασί της γαλλικής ποικιλίας κρασιού «Vin Jaune» - Φωτογραφία: Shutterstock

Κορσική

Ένας εξαιρετικά δημοφιλής παραθεριστικός τουριστικός προορισμός, η Κορσική με τα «εντυπωσιακά νησιωτικά αμπέλια» αρχίζει να κερδίζει έδαφος και ως οινικός προορισμός.

Αρντές (Ardeche)

Μια μικρή περιοχή της Κοιλάδας του Ροδανού, η Ardeche, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και τους φίλους του οινοτουρισμού, όπως δοκιμές κρασιού σε υπόγεια κελάρια!

Εικόνα
Οινικές δοκιμές σε υπόγεια κελάρια οινοποιείων! - Φωτογραφία: Shutterstock

Μποζολέ (Beaujolais)

Η ποικιλία κρασιού Beaujolais Nouveau που παράγεται από αμπελώνες σταφυλιού «gamay» στη Beaujolais, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Η περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Βουργουνδίας και της Κοιλάδας του Ροδανού, είναι γνωστή ως «η Τοσκάνη της Γαλλίας» και απέχει μόλις μία ώρα από την Λυών... την πρωτεύουσα της γαλλικής γαστρονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ