Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ο ασύρματος φορτιστής της Continental λειτουργεί όπως αυτός του smartphone σας

Η εταιρεία ελαστικών Continental και η αυστριακή startup εταιρεία τεχνολογίας Volterio συνεργάστηκαν για να παραδώσουν ένα υπερσύγχρονο σύστημα ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με το «ρομπότ φόρτισης» θα μπορείτε να φορτίζετε χωρίς καλώδια το όχημά σας όπως ακριβώς γίνεται με τα smartphones.
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ο ασύρματος φορτιστής της Continental λειτουργεί όπως αυτός του smartphone σας

Η τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης έχει σκαρφαλώσει σε νέα επίπεδα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ενώ αυτή αφορά κυρίως συσκευές χειρός όπως τα smartphone μας, ήταν μόνο θέμα χρόνου να φτάσει και στα ηλεκτρικά οχήματα.

Διαβάστε ακόμα: ZipCharge Go - Ο φορητός φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αλλάζει το παιχνίδι

Η εταιρεία ελαστικών Continental και η αυστριακή startup εταιρεία τεχνολογίας Volterio, εργάστηκαν χέρι-χέρι για να παραδώσουν ένα υπερσύγχρονο αυτόματο σύστημα φόρτισης για αυτοκίνητα, στο οποίο έδωσαν το –όχι και τόσο εμπνευσμένο, ομολογουμένως- όνομα «ρομπότ φόρτισης».

Εικόνα

Το σύστημα αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια, μια μονάδα κάτω από το αμάξωμα του οχήματος και ένα άλλο ρομπότ που «ζει» στο πάτωμα του γκαράζ. Τα δύο κομμάτια παρατάσσονται το ένα πάνω στο άλλο –όπως συμβαίνει στη φόρτιση ενός τηλεφώνου σε ασύρματο φορτιστή- και συνδέονται φυσικά μέσω ενός έξυπνου συστήματος. Ως αποτέλεσμα της αυτοδιόρθωσης του ρομπότ, το αυτοκίνητό σας δεν χρειάζεται καν να είναι σταθμευμένο τέλεια πάνω από τη μονάδα για να φορτιστεί, καθώς το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και όταν τα δύο στελέχη του ρομπότ απέχουν μισό μέτρο μεταξύ τους.

Εικόνα

Ενώ η ευκολία του συστήματος είναι μια εξυπηρετικότατη λύση, ένα εξίσου εξαιρετικό στοιχείο αυτής της τεχνολογίας αιχμής είναι το γεγονός ότι πρακτικά, κατά τη φόρτιση ενός EV με το συγκεκριμένο σύστημα, δεν χάνεται ενέργεια. Πρόκειται για ένα μεγάλο πλεονέκτημα της φυσικής σύνδεσης των δύο στελεχών της συσκευής, γεγονός που της δίνει μια χροιά βιωσιμότητας, αναβαθμίζοντάς τη σε σχέση με παρόμοιες συσκευές που χρησιμοποιούν τεχνολογία μαγνητικής ασύρματης φόρτισης.

Continental και Volterio επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τα αρχικά δείγματα αυτής της καινοτόμας νέας τεχνολογίας στα μέσα του 2022. Ωστόσο, η γραμμή εμπορικής παραγωγής δεν θα τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα από το 2024, αφήνοντάς να περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τις αλλαγές που θα επιφέρει η κυκλοφορία του τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο κεφάλαιο της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ήδη έχει αρχίσει να γράφεται. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο Δελτίου Τύπου της Continental, εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ