Rafael Nadal: Έπαιζε πεντέμιση ώρες τένις με ένα ρολόι ενός εκατομμυρίου ευρώ στον καρπό του

Το ρολόι του Ισπανού τενίστα Rafael Nadal, με το οποίο κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν, αποτελεί ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά κομμάτια της παγκόσμιας ωρολογοποιίας. Πρόκειται για ένα Richard Mille RM 27-04 Tourbillon, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για εκείνον.
Rafael Nadal: Έπαιζε πεντέμιση ώρες τένις με ένα ρολόι ενός εκατομμυρίου ευρώ στον καρπό του

Ο τελικός tennis του Αυστραλιανού Όπεν για το 2022 θα μείνει στην ιστορία. Κι αυτό γιατί παρακολουθήσαμε έναν αγώνα με συγκλονιστική εξέλιξη, με τον Daniil Medvedev να προηγείται αρχικά με 2-0 σετ και τον Rafael Nadal να κάνει τελικά τη μεγάλη ανατροπή και να κερδίζει το 21ο Grand Slam της καριέρας του με 3-2 σετ.

Διαβάστε ακόμα: Tambour Horizon Light Up -Το πιο δημιουργικό smartwatch στον κόσμο έρχεται από τη Louis Vuitton

Με την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν ο 35χρονος Ισπανός τενίστας κατάφερε να ξεπεράσει κατά ένα τίτλο τόσο τον Roger Federer, όσο και τον Novak Djokovic, κάνοντας παράλληλα το κοινό που αγαπά το tennis, να τον αποθεώσει. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο Nadal έπαιζε για περίπου πεντέμιση ώρες (όσο δηλαδή κράτησε ο τελικός) φορώντας στον καρπό του το μεγάλο του γούρι.

Εικόνα
O Rafa με το τρόπαιο και το γούρι του: το ρολόι Richard Mille RM 27-04 Tourbillon, το οποίο φορούσε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2022 (Πηγή: Getty Images)

Μιλάμε, βέβαια, για ένα γουρί με κόστος σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο αν το είχε άλλος στην κατοχή του, δύσκολα θα το έβγαζε από το σπίτι του. Πόσο μάλλον να το φορέσει για πεντέμιση ώρες σε έναν αγώνα. Ο λόγος για το ρολόι του Rafael Nadal, ένα Richard Mille RM 27-04 Tourbillon, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για εκείνον.

Μόνο 50 κομμάτια έχουν κατασκευαστεί από το συγκεκριμένο ρολόι χειρός, με την τιμή τους να ανέρχεται στις 900.000 ευρώ το ένα. Η Richard Mille συνεργάζεται από το 2008 με τον Ισπανό τενίστα και όπως φαίνεται, του έχει φέρει γούρι κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Γι' αυτό κι εκείνος δεν αποχωρίζεται ποτέ τα συγκεκριμένα ρολόγια.

Όσον αφορά τώρα αυτό που φορούσε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ξεχωρίζει για την ποιότητα και το βάρος του, το οποίο είναι μόλις 30 γραμμάρια. Έχει ένα μπλε λουράκι, ενώ το καντράν του είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο. Ένα έργο τέχνης για το κορυφαίο τενίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ