Ιάπωνας «μάστορας» χτυπάει τατουάζ σε χρυσό κι ασήμι σε ολόκληρα αυτοκίνητα

Ο Ιάπωνας Takahiko Izawa, ειδικός στο φινίρισμα αμαξωμάτων, διευθύνει τη Rohan Izawa Art Design, έναν εξατομικευμένο studio μετατροπής αυτοκινήτων με απαράμιλλες τεχνικές. Η τεχνοτροπία που έχει αναπτύξει του επιτρέπει να κάνει «τατουάζ» σε ολόκληρα οχήματα.
Ιάπωνας «μάστορας» χτυπάει τατουάζ σε χρυσό κι ασήμι σε ολόκληρα αυτοκίνητα

Ο Takahiko Izawa είναι ένας επίμονος καλλιτέχνης. Πέρασε πάνω από δέκα χρόνια τελειοποιώντας το «IZ METAL», ένα είδος μεταλλικής μπογιάς που μπορεί να ψεκάσει σε ένα αυτοκίνητο και να χαράξει επάνω της εύκολα ό,τι σχέδιο θέλει σε όποιο μέρος του αυτοκινήτου επιθυμεί.

Διαβάστε ακόμη: Lamborghini Huracán EVO Art Car - Ένα έργο τέχνης με τελική 325 χλμ/ώρα

Το «IZ METAL» επιτρέπει τη χάραξη σχεδίων παντού: από ολόκληρο το αμάξωμα μέχρι τα πιο μικρά μέρη του αυτοκινήτου, όπως πλαϊνοι καθρέφτες και λαβές θυρών, που μέχρι τώρα μπορούσαν απλά να χρωμιωθούν και στη συνέχεια να χαραχτούν.

Εικόνα

Ο Izawa ωστόσο αποφεύγει τη μέθοδο της απλής χρωμίωσης. Όπως αποκαλύπτει, το φινίρισμα που παράγει διασπάται υπό την υπεριώδη ακτινοβολία με την πάροδο του χρόνου. Η τεχνική «IZ METAL» του Izawa, αντίθετα, όχι μόνο διατηρεί το αρχικό της φινίρισμα με την πάροδο του χρόνου, αλλά του επιτρέπει να χαράξει -ή να κάνει «τατουάζ» όπως ο ίδιος λέει- σε ολόκληρο το όχημα, όχι μόνο στα μέρη που μπορούν να χρωμιωθούν.

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, καθώς τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε κινούμενα έργα τέχνης. Οι τιμές κυμαίνονται από 11.000.000 γιεν (96.027 δολάρια) για ένα μικρό αυτοκίνητο, όπως μια Mercedes-Benz A-Class, βαμμένο και χαραγμένο σε ασήμι, έως και 33.000.000 γιέν (288.075 δολάρια) για ένα μεγάλο αυτοκίνητο. μια Mercedes-Benz S-Class για παράδειγμα, βαμμένη και χαραγμένη σε χρυσό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους αγοραστές, να διαθέτουν ευρύχωρα γκαράζ. Ποιος άλλωστε θα ρίσκαρε να αφήσει ένα τέτοιο αριστούργημα παρκαρισμένο στο δρόμο;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ