Για πρώτη φορά η Cao Fei φέρνει την ψηφιακή τέχνη στο εσωτερικό μιας BMW

Η πολυμεσική καλλιτέχνης Cao Fei, είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στο κόσμο που έφερε έργο του στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου της BMW!
Για πρώτη φορά η Cao Fei φέρνει την ψηφιακή τέχνη στο εσωτερικό μιας BMW

Το εντυπωσιακό ψηφιακό έργο τέχνης «Quantum Garden» παρουσιάστηκε στην πολυτελή καμπίνα της νέας ηλεκτροκίνητης BMW iX M60, στο ετήσιο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας και έκλεψε τις εντυπώσεις

«Το έργο μου "Quantum Garden" δίνει στον οδηγό της BMW την ευκαιρία να βιώσει τα συνεχώς μεταβαλλόμενα ψηφιακά τοπία ενός πολυεπίπεδου σύμπαντος σε έναν κόσμο οθόνης όπου διασταυρώνονται ψηφιακά πίξελ και αφηρημένη ποίηση» λέει η Cao Fei.

Η με έδρα το Πεκίνο καλλιτέχνης περιγράφει την εγκατάσταση ως «μια ποιητική συλλογή συμπάντων, αναρίθμητων ατόμων, νεφελωμάτων και χιλιάδων ταχύτατα κινούμενων ακτίνων φωτός από τα βάθη του σύμπαντος και αυτών των σειρών γαλαξιών που σέρνονται, γινόμενοι μεγαλύτεροι και μικρότεροι, διασταυρώνονται και επεκτείνονται, συνδυάζονται και χωρίζουν, αντιλαμβάνονται και ακούν ο ένας τον άλλον, γύρω από μια μυριάδα κέντρων που διαρκώς περιστρέφονται.

Διαβάστε επίσης: BMW Theatre Screen: Ένα car cinema 31 ιντσών που κάνει το ταξίδι κινηματογραφική εμπειρία

Σε ένα πολυδιάστατο σύμπαν, η τροχιά δεν είναι γραμμική, το ταξίδι δεν έχει τέλος, μόνον η ελευθερία να περνάς από τον μικρόκοσμο στον μακρόκοσμο, να περιπλανιέσαι, να εξερευνάς, να εξελίσσεσαι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Cao Fei συνεργάζεται με τον Όμιλο BMW στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σειράς Art Car Series της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το 2017 η καλλιτέχνιδα δημιούργησε μια αύρα σωματιδίων φωτός γύρω από την BMW M6 GT3, την οποία οι θεατές μπορούσαν να βιώσουν μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους. Εκείνο ήταν το 18o art car στη σειρά, η οποία εγκαινιάστηκε το 1975 με ένα πολύχρωμα βαμμένο από τον Alexander Calder αγωνιστικό BMW 3.0 CSL!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ