Radim Passer: Ο Τσέχος εκατομμυριούχος «έπιασε» 414 χλμ. σε δημόσιο δρόμο με μια Bugatti Chiron

Ένας Τσέχος εκατομμυριούχος, ο Radim Passer οδήγησε την Bugatti Chiron του αξίας 3,4 εκατ. δολαρίων με 414 χλμ./ώρα σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο εξοργίζοντας τις αρχές. Ωστόσο δεν του επιβλήθηκε καμιά ποινική κύρωση καθώς στις autobahn δεν υπάρχει κανένα υποχρεωτικό όριο ταχύτητας.
Radim Passer: Ο Τσέχος εκατομμυριούχος «έπιασε» 414 χλμ. σε δημόσιο δρόμο με μια Bugatti Chiron

Το σύστημα αυτοκινητοδρόμων της Γερμανίας -οι γνωστές autobahn- φημίζεται για δύο πράγματα: τις απεριόριστες εκτάσεις του και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δεσμευτικά όρια ταχύτητας.

Διαβάστε ακόμα: «Άδειασαν τα ράφια» στην Bugatti - Έχουν απομείνει μόνο 40 Chiron

Η μόνη σύσταση των αρχών είναι ένα προτεινόμενο όριο ταχύτητας 81 μιλίων/ώρα (130 χλμ περίπου), κάτι όμως που δεν καθιστά παράνομη την οδήγηση πέρα από αυτό. Αποτέλεσμα αυτής της «δημιουργικής ασάφειας» είναι οι autobahn να αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις του αυτοκινήτου που επιθυμούν να ζήσουν την τρέλα της τελικής ταχύτητας, σανιδώνοντας το γκάζι σε δημόσιο δρόμο.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας Τσέχος εκατομμυριούχος με το όνομα Radim Passer δημοσίευσε ένα video στο YouTube, στο οποίο φαίνεται να κινείται με δαιμονισμένη ταχύτητα στη γερμανική autobahn μεταξύ Βερολίνου και Αννόβερου. Στην πραγματικότητα, η μέγιστη ταχύτητα που πέτυχε ο εκατομμυριούχος ήταν αρκεtά εξωφρενική για να εξoργίσει το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας. Ο Passer πέτυχε τελική ταχύτητα 417 χλμ./ώρα οδηγώντας μια Bugatti Chiron που τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 8,0 λίτρων quad-turbo W16.

Όπως αναφέρθηκε από το Associated Press, το Υπουργείο Μεταφορών επέκρινε την οδήγηση υψηλής ταχύτητας του Passer δηλώνοντας ότι «απορρίπτει οποιαδήποτε συμπεριφορά στην οδική κυκλοφορία που βάζει ή μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τους χρήστες του δρόμου». Η γερμανική αρχή συμπλήρωσε: «Όλοι οι χρήστες του δρόμου πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας» και «όποιος συμμετέχει στην κυκλοφορία πρέπει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα άλλο άτομο να μην βλάπτεται, να κινδυνεύει, να παρεμποδίζεται ή να ταλαιπωρείται περισσότερο από ό,τι προκύπτει από τις περιστάσεις».

Ωσόσο, ο πλούσιος επιχειρηματίας από την Τσεχική Δημοκρατία δήλωσε ότι το γεγονός που κατέγραψε στο video, έλαβε χώρα στις 5 το πρωί, ώρα που ο ίδιος είχε επιλέξει ώστε να είναι βέβαιος ότι θα υπήρχαν λίγα αυτοκίνητα στο δρόμο. Ο Passer ισχυρίζεται ότι «η ασφάλεια ήταν προτεραιότητα, επομένως οι συνθήκες έπρεπε να είναι ιδανικές». Αν και το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών μπορεί να μην είδε με καλό μάτι αυτό που κατάφερε να κάνει ο μεγιστάνας στη μήκους 10 χλμ. περίπου autobahn, δεν μπορεί από την άλλη να του επιβάλει ποινικές κυρώσεις καθώς δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να παραβιάστηκε.

A post shared by Radim Passer Jr. (@radim_passer_jr)

Παρόλα αυτά, το περιστατικό ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στην ατζέντα των επικριτών των αρχών για την έλλειψη ορίου ταχύτητας στις autobahn. Κατά τις τελευταίες γερμανικές εκλογές, το κόμμα των Πρασίνων ήταν εκείνο που είχε εισηγηθεί για όριο ταχύτητας 80 μιλίων (128 χλμ. περίπου) σε όλο το δίκτυο.

Ποιος είναι ο Radim Passer

Εικόνα

Ο 57χρονος Radim Passer είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Passerinvest Group, δημόσιο πρόσωπο, περσόνα του διαδικτύου και influencer από την Jihlava της Τσεχοσλοβακίας. H περιουσία του υπολογίζεται ότι πλησιάζει τα 300 εκατ. δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Passer κάνει ένα τέτοιο κόλπο στην autobahn. Πίσω το 2015, έτρεξε με ταχύτητα 402 χλμ/ώρα σε έναν γερμανικό αυτοκινητόδρομο με την Bugatti Veyron του, η οποία ήταν η τελική ταχύτητα-ρεκόρ που καταγράφηκε σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο πριν τον ξεπεράσει η Koenigsegg Agera RS λίγα χρόνια αργότερα. Ο Passer έκανε και πολλές άλλες διαδρομές τελικής ταχύτητας στην autobahn με αυτοκίνητα όπως η Lamborghini Aventador S, η Porsche 911 Turbo S, ακόμη και η Bentley Continental Flying Spur.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ